Varškėčiai tradicinis patiekalas, kurį galima paruošti orkaitėje arba keptuvėje. Jį daugelis pamena dar iš vaikystės ir ruošia iki šių dienų.
Manoma, varškėčiai yra skanesni, jei jie kepami keptuvėje ir visiškai be miltų. Mūsų redaktoriai iš esmės su tuo nesutinka. Kodėl verta apsiriboti maisto gaminime, jei galite eksperimentuoti? Be to, rezultatas to vertas.
Siūlome gaminti naminius varškėčius orkaitėje su miltais ir manų kruopomis. Jei gaminsite pagal mūsų receptą, gausite purius skanėstus be lašo saulėgrąžų aliejaus.
Varškėčiai orkaitėje
Jums reikės:
- 500 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 5 šaukštai manų kruopų
- 2 šaukštai miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- druska pagal skonį
- grietinė ar uogienė
Gaminimas:
- Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus grietinę. Tai bus tešla.
- Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių, arba geriau valandą.
- Iš tešlos suformuokite dešrą, supjaustykite ją į 16 dalių.
- Iš kiekvieno gabalo pagaminkite 1,5 cm storio varškėtį.
- Kiekvieną atskirai sutepkite kiaušiniu ir padėkite kepimo indą su jais į orkaitę 20 minučių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
- Kai varškėčiai iškepa, patiekite juos šiltus su grietine ar uogiene.
- Dabar jūs žinote, kaip kepti varškėčius orkaitėje. Žinoma, jei kepsite juos keptuvėje, rezultatas taip pat bus gana geras.
Kalbant apie uogienę. Ji gali būti dedama tiesiai į tešlą prieš termiškai apdorojant. Ir ne tik uogienė, bet ir šokoladas, riešutai, kondensuotas pienas. Išbandykite, keiskite receptus, eksperimentuokite – visa tai padės pasiekti nepriekaištingą skonį ir konsistenciją.