Skani varškė iš parduotuvės, dažnai yra neįmanoma misija. Nesąžiningi gamintojai dažnai naudoja priedus, kad prailgintų produkto galiojimo laiką, o pienininkų gretose esantys pardavėjai nepaskatina pasitikėjimo savimi.
Kad neišbrauktumėte iš mitybos tokio naudingo produkto, daugelis namų šeimininkių pačios gamina varškę. Šis procesas yra ilgas ir reikalaujantis daug darbo. Tačiau yra paprastesnis būdas!
KAIP GAMINTI VARŠKĘ IŠ KEFYRO
Šiandien jums pasakysime, kaip gaminti varškę iš kefyro namuose. Gaminimas užtruks tiksliai 5 minutes!
Varškė bus nerūgšti, minkšta ir tiks prie visko. Iš 1 litro kefyro gaunama iki 350 g švelniausios varškės.
Norėdami paruošti varškę, jums tereikia kefyro. Negalima taupyti, nes nuo to priklauso originalios prekės kokybė. Atidžiai apžiūrėkite tinkamumo laiką. Kefyras turi būti šviežias, o galiojimo laikas – ne daugiau kaip 5 dienos.
Įdėkite kefyrą per naktį į šaldiklį. Galite tai daryti originalioje pakuotėje. Ryte išimkite maišą, leiskite šiek tiek atšilti ir išimkite iš pakuotės.
Apvyniokite sušalusią masę keliais marlės sluoksniais ir pakabinkite virš kriauklės ar dubenėlio. Varškė bus paruošta, kai išrūgos nustos nutekėti.
Tai yra visa paslaptis! Pačios skaniausios varškės gaminimas neužima daug laiko. Greita, lengva ir ekonomiška! Beje, kefyras gali gulėti šaldiklyje ilgiau nei parą, o iš skirtingo riebumo kefyro gaunamas skirtingas varškės kiekis.
Gatavą produktą galima valgyti šviežią su uogiene, medumi ar grietine, arba galite gardinti kitus patiekalus.
Varškės užtepėlė sumuštiniams
Jums reikės:
- 300 g varškės
- švieži krapai, kalendra
- pusė paprikos
- druskos, pipirų pagal skonį
- 2 skiltelės česnako
Gaminimas:
Susmulkinkite žalumynus ir paprikas. Česnaką išspauskite. Viską sumaišykite su varške ir druska pagal skonį. Skanaus!