Turguje ar parduotuvėje ne visada pavyksta nusipirkti skanios varškės, bet ar kada susimąstėte, kad šio maisto produkto galite pasigaminti namuose? Niekam ne paslaptis, kad varškė yra labai naudingas produktas, todėl jos tikrai nereikėtų išbraukti iš savo mitybos raciono. Namuose pagamintas varškė yra švelnaus skonio ir neturinti daug kalorijų.
Varškę pasigaminkite iš kefyro
Varškę pagaminsite iš litro kefyro, kurį nakčiai įdėkite į šaldiklį. Ryte išimkite iš šaldiklio, šiek tiek atitirpinkite ir išimkite iš pakuotės. Sušaldytą kefyro „bloką“ apvyniokite keliais marlės sluoksniais ir pakabinkite virš kriauklės ar dubens.
Varškė bus paruošta, kai nustos lašėti išrūgos.
Greita, paprasta ir ekonomiška! Beje, kefyras šaldiklyje gali išbūti ilgiau nei parą, o iš skirtingo riebumo kefyro gaunami skirtingi kiekiai varškės.
Paruoštą produktą galima valgyti su uogiene, medumi ar grietine, taip pat galite paruošti originalų naminį sūrį.
Varškės pasta sumuštiniams
Jums reikės:
- 300 g varškės
- Šviežių krapų
- Kalendros
- Pusės paprikos
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
- 2 skiltelių česnako
Sumalkite žalumynus ir papriką, išspauskite česnaką. Viską sumaišykite su varške ir druska.
Skanaus!