Vanilės bandelės mums pažįstamos nuo vaikystės. Tuo metu jos buvo parduodamos kiekvienoje valstybinių institucijų mokykloje ir valgykloje. Jos buvo purios, minkštos ir kvapnios.
Vanilinės bandelės pagamintos pagal šį receptą padės jums atsiminti tą skonį ir gaminti jas vėl ir vėl.
VANILINĖS BANDELĖS
Jums reikės:
Pirmoji tešla:
- 100 ml pieno
- 100 ml vandens
- 200 g miltų
- 5 g sausų mielių
Antroji tešla:
- 100 ml vandens
- 200 g cukraus
- 100 g sviesto
- 550 g miltų
- 6 g sausų mielių
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis druska
- 2 maišeliai vanilinio cukraus
Gaminimas:
Norėdami gauti tešlą, pieną sumaišykite su vandeniu ir šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite mieles, gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir vėl išmaišykite, kad neliktų gumulų. Tešla turi būti gana tiršta. Uždenkite ją švariu rankšluosčiu ir palikite 2 valandoms šiltoje vietoje. Jis turėtų padidėti.
Pradėkite ruošti antrąją tešlą. Į šiltą vandenį įpilkite cukraus, vanilinio cukraus, mielių ir druskos. Viską gerai išmaišykite. Sumaišykite šį mišinį pirmąją tešla. Įmaišykite kiaušinius. Palaipsniui įmaišykite miltus. O pačiame gale įpilkite ištirpinto ir atvėsinto iki kambario temperatūros sviesto.
Sutepkite didelį indus augaliniu aliejumi. Tešlą perkelkite į ją, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 2 valandas.
Tada formuokite bandeles. Iš tokio tešlos kiekio gausite apie 15. Padėkite jas ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi. Uždenkite rankšluosčiu, palikite 40 minučių. Tada sutepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite skanius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C 40 minučių.
Nemėginkite paspartinti proceso. Netingėkite gerai išminkyti tešlą. Tai yra tobulo kepimo paslaptis. Priešingu atveju vanilinės bandelės gali būti kietos ir neskanios.