Skanus patiekalas iš tarkuotų bulvių, kumpio ir kiaušinių. Ideali greita vakarienė pagal „YouTube“ kanalo vaizdo įrašą.
Jums reikės:
- 4 bulvių
- 4 kiaušinių
- Svogūnų laiškų
- 120 g kumpio
- Druskos ir pipirų
- 2 šaukštų miltų
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite – pavyzdžiui, galite naudoti bulvių skutiklį.
Tada taip paruoštas bulves sudėkite į šaltą vandenį.
Leiskite šiek tiek pamirkti, kad iš bulvių pasišalintų krakmolas.
Tuo tarpu supjaustykite kumpį ir svogūnų laiškus.
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
Trynius sudėkite į dubenį, kurį prieš tai patepkite aliejumi.
Tada nusausinkite bulves.
Į bulvių masę sudėkite baltymus (nebūtina sudėti visus 4, dėkite jų tiek, kad masė būtų tinkamos konsistencijos).
Taip pat suberkite kumpį, svogūnų laiškus, miltus, druską, pipirus ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Bulvių mišinį sudėkite taip, kad viduryje būtų suformuota skylė.
Leiskite šiek tiek apkepti ir į vidurį įmuškite kiaušinio trynį.
Kepkite iš vienos pusės, apverskite ir leiskite apkepti iš kitos pusės.
Jei norite skystesnio trynio, pirmiausia iškepkite bulvių masę ir tik tada į vidurį įdėkite trynį, tada apversti nereikia.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: