Vasarą nelabai norisi įjungti orkaitę ir kepti sudėtingus pyragus. Jei šventinei vakarienei vis tiek reikia deserto, tada išsigelbėjimas yra želė tortas su vaisiais, kurio nereikia kepti.
Net vaikas gali susitvarkyti su šiuo receptu. Galite pasiimti bet kokius vaisius – pagal sezoną ar norą. Tortas yra geras vasaros karštyje, nes jis yra vėsus ir lengvas.
VAISIŲ ŽELĖ TORTAS
Jums reikės:
- 500 g grietinės (15% riebumo)
- 400 g vaisių ir uogų
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 3 šaukštai želatinos
- 1 žiupsnelis vanilino
- 250 ml vandens
Gaminimas:
Į stiklinę įpilkite kambario temperatūros vandens ir želatinos miltelių, išmaišykite. Leiskite pastovėti 20-25 minutes.
Kai želatina išsipučia, supilkite ją į puodą, maišydami uždenkite ugnį ir palaikykite 70–80 laipsnių temperatūrą. Negalima užvirti! Puodą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Grietinę sumaišykite su cukrumi ir vanile. Plakite, kol cukraus kristalai visiškai ištirps.
Nuplaukite ir nusausinkite vaisius ir uogas. Pašalinkite sėklas iš persikų ir abrikosų. Supjaustykite vaisius mažais gabalėliais.
Supilkite atvėsintą želatiną į grietinę, išmaišykite. Masė gali atrodyti šiek tiek skysta, tačiau nesijaudinkite, viskas puikiai sukietės.
Palikite nedidelę vaisių dalį, kad papuoštumėte torto viršų. Į grietinės želę įpilkite likusių vaisių ir gerai išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų visame tūryje.
Želę su vaisiais supilkite į paruoštą formą arba gilų dubenį. Ant viršaus uždėkite likusius vaisius ar uogas papuošimui.
Padėkite tortą į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms.
Kai želė tortas sustingsta, atskirkite jį peiliu nuo formos, atidarykite formą ir perkelkite desertą į indą. Jei pyragą pagaminote dubenyje, tada, norint jį išimti, turite indą 10–15 sekundžių nuleisti į karštą vandenį.
Grietinės-želė tortas su vaisiais yra skanus ir lengvas. Jame esantis grietinės želės saldumas dera su vaisių rūgštumu.
Nekeptas želė tortas – elementarus sunkių užduočių sprendimas! Todėl užimtoms namų šeimininkėms jis yra tikras išsigelbėjimas.