Vasarą norisi valgyti ką nors skanaus, gaivaus ir su vaisiais. Išbandykite šią nuostabią vaisių picą.
Ją labai lengva paruošti, tešla gaunasi traški, grietinėlė gerai dera su šviežiais vaisiais. Vos per vieną valandą turėsite nuostabų desertą bet kuriai vasaros šventei.
Pagrindui reikės:
115 g sviesto;
150 g cukraus pudros;
1 didelio kiaušinio;
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
190 g miltų;
1/4 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
1 ir 1/2 šaukštelių kukurūzų krakmolo.
Kremui:
225 g varškės;
60 g sviesto;
240 g cukraus pudros;
1-2 šaukštų grietinėlės arba pieno;
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
supjaustytų šviežių vaisių.
Gaminimas
Dideliame dubenyje naudojant maišytuvą sumaišykite minkštą sviestą, pridėkite cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilę, ir pakartokite maišymo procedūrą.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir kukurūzų krakmolą. Supilkite sausą mišinį prie skystojo, gerai sumaišykite, uždenkite plėvele ir palikite keletą valandų šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Ištepkite kepimo indą su sviestu ir tada įklokite iškočiotą tešlą per visą formą. Kepkite 18-20 minučių. Iškepus palikite kol atvės.
Į dubenėlį su maišytuvu sudėkite varškę ir sviestą, išmaišykite. Įpilkite cukraus, 1 šaukštą grietinėlės ir gerai išmaišykite. Tada pridėkite vanilės ir dar 1 šaukštą grietinėlės. Supjaustykite vaisius į skiltelėmis.
Ant atvėsinto picos pagrindo užtepkite paruoštą grietinėlę ir išdėliokite vaisius. Galite užpilti želatinos ant vaisių, kad atrodytų gražiau.
Linkime gero skonio!