Žiemos vakarais norisi apsisiausti didele jaukia antklode, pasiimti įvairiausių skanių patiekalų, ir mėgautis pasakišku sniegu už lango. Pažįstamas jausmas? Tada perskaitykite paprastą, susuktų vaflių suktinukų su kondensuotu pienu receptą, skirtą elektrinei vaflinei.
Elektrinėje vaflinėje gaminamų vaflių ritinėlių receptas
Tešlos ingredientai:
- 250 g. cukraus
- 5 vnt. kiaušinių
- 300 g. kvietinių miltų
- 200 g. lydyto margarino arba sviesto.
Ingredientai įdarui:
- 200-250 g. lydyto sviesto
- 1 skardinė kondensuoto sutirštinto pieno.
Paruošimas:
1.Kiaušinius išplakite su cukrumi elektriniu mikseriu. Kai pasirodys standi puta, supilkite ištirpintą sviestą ir toliau plakite. Svarbi pastaba: lydytas sviestas neturėtų būti karštas.
2.Plakant sviestą su kiaušinių mase, suberkite persijotus miltus. Tešla savo konsistencija turėtų būti panaši į tirštą grietinę.
3.Po to įkaitinkite vaflinę ir patepkite apatines bei viršutines groteles saulėgrąžų aliejumi. Geriau naudokite rafinuotą aliejų, kad kvapas nepatektų į tešlą. Tada įdėkite maždaug 1 valgomą šaukštą tešlos į vaflinės centrą, uždenkite ir kepkite porą minučių.
4.Kol vaflis dar karštas, reikia greitai jį susukti į vamzdelį. Norėdami tai padaryti, galite panaudoti tam tinkamo skersmens bet kokį vamzdžio formos daiktą.
5.Norėdami pasiruošti kremą, turite plakti sviestą elektriniu plakikliu. Kai sviesto tūris šiek tiek padidės ir paryškės, sumaišykite jį su kondensuotu pienu. Vaflių ritinėliams užpildyti galime naudoti konditerinį arba plastikinį maišelį. Jį reikia pripildyti kondensuotu pienu.
Kaip viską paeiliui autorė gamina pagal šį receptą, galite pamatyti šiame vaizdo įraše:
Mieli skaitytojai, tikimės, kad iki Naujųjų metų nemetate svorio, nes atsispirti šiems vamzdeliams yra tiesiog neįmanoma. Linkime gero apetito!