Ar mėgstate plakta grietinėle įdarytus vaflių vamzdelius? O ar žinote, kad juos galite lengvai pasigaminti patys?
Pateikiame jums paprastą būdą, kaip pasigaminti puikaus skonio naminius vaflių vamzdelius su plakta grietinėle. Jie bus traškūs ir tiesiog tirps burnoje. Tik nepamirškite, prieš pat valgymą užpildyti juos kremu.
Jų skonis kaip iš geros konditerijos parduotuvės!
Jums reikės:
- pusės pakelio kvadratinių vaflių lakštų
- 400 ml grietinėlės 30%
- 2 šaukštų cukraus pudros
- 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
- Įdarui galite rinktis mascarponę.
- Gaminimo eiga:
- Kiekvieną vaflį supjaustykite į 4 kvadratėlius.
- Puode užvirinkite vandenį, virš jo uždėkite sietelį.
- Ant sietelio uždėkite vieną vaflį.
- Kai vaflis garuose suminkštės, greitai susukite jį ant, pavyzdžiui, medinio šaukšto rankenėlės.
- Kai vamzdeliai atvės, nuimkite juos nuo rankenėlės (arba nuo formelių, jei jas naudojate).
- Sudėkite vamzdelius ant kepimo skardos.
- Pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5 minutes.
- Po to išimkite ir palikite atvėsti.
- Kremą gaminkite iš atšaldytos grietinėlės. Ją iki tirštumo išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
- Paruoštu kremu pripildykite konditerinį maišelį.
- Į kiekvieną vaflinį vamzdelį išspauskite po porciją kremo.
- Patiekite iš karto.
Patarimai:
Vamzdelius taip pat galite paruošti iš anksto ir, pavyzdžiui, atvėsusius sudėkite į metalinį indelį.
Likus kelioms minutėms iki patiekimo, užpildykite juos kremu.
Jei mėgstate tirštesnį kremą, plaktą grietinėlę galite sumaišyti su maskarponės sūriu.
Linkime gero skonio!