Lengvi ir greitai paruošiami skanėstai, kuriuos paruošite vos per 15 minučių.
Nuostabus receptas artėjančioms šventėms – pradžiuginkite visus artimuosius šiuo kokosų saldumynu.
Paprastas ir laiką taupantis receptas jums iš „YouTube” kanalo.
Jums reikės:
- 200 g vaflių
- 500 ml vandens
- 500 g cukraus
- 250 g sviesto arba margarino
- 470 g maltų sausainių
- 250 g kokoso drožlių
- 4 šaukštų kakavos
Gaminimo eiga:
Suvyniokite vieną didelį vaflio lakštą į švarų, drėgną skudurėlį, kad suminkštėtų.
Kitus keturis vaflius perpjaukite per pusę.
Į puodą, esantį ant viryklės, supilkite vandenį, cukrų ir supjaustytą kubeliais sviestą.
Maišykite, kol sviestas ištirps.
Į karštą mišinį suberkite maltus sausainius.
Gerai išmaišykite.
Suberkite kokosų drožles ir dar kartą išmaišykite.
Padalinkite pusę mišinio dar per pusę į du mažesnius dubenėlius.
Kakavos miltelius supilkite į vieną didelį ir vieną mažą dubenėlį ir sumaišykite įdarą.
Ant kiekvieno vaflio užtepkite po šaukštą tamsaus įdaro.
Ištepkite visą paviršių, gerai paspausdami, kad vafliai tarpusavyje gerai suliptų.
Suminkštėjusį vaflį padėkite ant kepimo popieriaus.
Ant lakšto pirmiausia užtepkite sluoksnį tamsaus, paskui šviesaus įdaro.
Susukite į ritinėlį.
Suvyniokite į popierių ir įdėkite į šaldiklį dviem valandoms.
Įdarytus vaflius uždenkite maistine plėvele ir prieš pjaustydami suspauskite.
Palikite šaldytuve 3 valandoms, kad sustingtų.
Supjaustykite šiuos vaflius ir galėsite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: