Jei namuose turite senovinę vaflinę, tuomet vafliai pagal šį receptą jūsų namuose bus kievieną sekamdienio rytą. Jie yra traškūs ir skanūs.
Internete yra daug vaflių receptų, tačiau šis yra tobulas. Jame yra minimalus ingredientų kiekis ir tai garantuoja skonį iš vaikystės! Tokie vafliai gali būti patiekti su grietinėle arba virintu kondensuotu pienu. Galite eksperimentuoti su įdaru pagal savo skonį.
Jums reikės:
- 300 g miltų
- 5 kiaušiniai
- 1 pakuotė margarino ar sviesto
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia, naudodamiesi šakute ar mikseriu, sumaišykite suminkštintą sviestą ir cukrų. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išplakite. Tada suberkite išsijotus miltus. Maišykite mišinį kol jis pasidarys skystos grietinės konsistencijos. Tešla paruošta!
Prieš pirmąjį vaflį galite sutepti keptuvės paviršių nedideliu kiekiu saulėgrąžų aliejaus. Įsitikinkite, kad prietaisas yra pakankamai įkaitęs. Dažnai tai užtrunka ne ilgiau kaip 4-5 minutes. Ant apatinio paviršiaus paskleiskite 2–3 šaukštus tešlos ir uždarykite vaflinę. Būkite atsargūs, nes šiuo metu iš jo išeina garai, todėl geriau iš anksto užsidėti pirštines kepimui.
Paprastai vafliui iškepti reikia nuo 20-30 sekundžių iki 1,5-3 minučių. Viskas priklauso nuo jūsų įrenginio nustatymų. Patikrinkite pasirengimą tiesiog pažvelgdami į vaflinės vidų. Jei vaflis yra visiškai auksinis, galite jį išimti. Norėdami iš jo pagaminti vamzdelį, turite jį kuo greičiau susukti. Pabaigoje palaikykite keletą sekundžių, kad ji išlaikytų savo formą. Vaflis labai greitai kietėja. Pakartokite procesą su likusia tešla.