Užtepėlė idealiai dera su sumuštinių duona ir skrebučiais. Šią užtepėlę kartas nuo karto ruošiu jau 25 metus, ir ji man vis dar nepabodo.
Jums reikės:
- Baltos duonos arba batono
- 200 g bulvių
- 3 kiaušinių
- 60 g sviesto
- Druskos
- 1/2 š. maltų juodųjų pipirų
- 2 arb. š. garstyčių
- Svogūnų
Taip pat galite įdėti petražolių ar kitų žolelių.
Kaip gaminti?
Kietai išvirkite kiaušinius.
Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite batono arba baltos duonos riekeles.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves.
Išvirkite pasūdytame vandenyje.
Į kokteilinę ar kitą talpyklą, kurioje trinsite produktus, sudėkite virtas bulves, kiaušinius, minkštą sviestą.
Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Įmaišykite garstyčias.
Sutrinkite iki vienalytės masės.
Įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų.
Viską gerai išmaišykite.
Pagardinkite smulkintomis petražolėmis ar kitomis šviežiomis žolelėmis.
Taip pat galite įdėti rūkytos paprikos, čiobrelių, česnakų ar kitų mėgstamų prieskonių.
Užtepkite ant skrudintos duonos ar batono ir patiekite.
Skanaus!