Ši užtepėlė jau daugelį metų yra tradicinis kūčių patiekalas namuose, mama šį receptą gavo iš draugės ir jis vis dar aktualus. Jis toks paprastas, kad gali būti ne tik ant švenčių stalo, bet ir puikiai tinka lengviems pusryčiams.
Jums reikės:
Silkė – 1 vnt.
Sviestas – 150 g
Lydytas sūris – 2 vnt.
Morkos (mažos) – 3 vnt.
Gaminimas:
Pašalinkite silkės vidaus organus, kaulus, odą. Morkas išvirkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Silkę, morkas, sviestą, lydytą sūrį sumalkite su mėsmale ir išmaišykite.
Užtepėlė yra paruošta. Šaldytuve ją galima laikyti iki 5 dienų (nors ji niekada tiek neužsilieka). Ant stalo ją galite patiekti indelyje, iš karto užtepti ant šviesios ar tamsios duonos, papuošti krapais, petražolėmis ar kitais žalumynais.