Tikriausiai esate girdėję apie tradicinį meksikietišką patiekalą fajitos, kuris patiekiamas kaip pyragas. Mes norėtume su jumis pasidalinti šio skanumyno receptu! Šis patiekalas nepalieka abejingų.
Ingredientai:
- 6 vištienos krūtinėlės
- 300 g sūrio
- 6 saldžiosios paprikos (raudonos, geltonos, žalios)
- 2 raudonieji svogūnai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų.
Prieskonių mišiniui:
- 2 valgomieji šaukštai paprikos prieskonių
- 2 valgomieji šaukštai Kajano pipirų
- 1 valgomasis šaukštas kmynų
- 1 valgomasis šaukštas maltų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas jūros druskos
- 1 valgomasis šaukštas raudonėlio.
Patiekalo viršui:
- kiaušiniai
- miltai
- džiūvėsėliai.
Į dubenį suberkite kajeno pipirus, druską, kmynus, raudonėlius, paprikos prieskonius ir maltus pipirus. Išmaišykite prieskonius.
Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai į kelis plonus gabalėlius. Kiekvieną jų apvoliokite prieskoniuose.
Supjaustykite juostelėmis 2 geltonas, 2 raudonas, 2 žalias paprikas ir 2 raudonuosius svogūnus. Pakepinkite daržoves alyvuogių aliejuje.
Kepimo indą aukštomis sienelėmis padenkite maistine plėvele ir vištienos krūtinėlę sudėkite į jį.
Ant vištienos uždėkite sluoksnį keptų paprikų ir svogūnų. Apibarstykite daržoves tarkuotu sūriu.
Tuomet kartokite šiuos 3 sluoksnius – vištienos krūtinėlė, keptos daržovės ir sūris – tol, kol bus sunaudoti visi ingredientai.
Indą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 2 valandoms.
Atskirame inde išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Į kitą indą supilkite miltus, o į paskutinį – džiūvėsėlius.
Sušalusį patiekalą pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušiniuose, o po to – džiūvėsėliuose.
Fajitos kepkite orkaitėje 60 minučių. Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 170° C temperatūros. Skanaus!
Vaizdo įrašas, kaip gaminti patiekalą: