Prieš keletą metų Odesoje ilsėjomės su šeima. Atėjome į nedidelį jaukų restoraną, ilgą laiką negalvoję apie užsakymą, užsakėme, kaip įprasta: bulvės, kotletai ir salotos. Net nekreipėme dėmesio į neįprastą pavadinimą, tokią smulkmeną. Tada šie užkepti kotletai buvo atgabenti pas mus …
Mes buvome nustebinti, nes jie atrodė visiškai neįprasti. Ir jie buvo vadinami „Kregždės lizdu“. Išbandęs juos tada nustojau kepti paprastus kotletus. Dabar juos gamiu tik pagal šį receptą!
UŽKEPTI KOTLETAI
Jums reikės:
- 500 g maltos mėsos
- 3 riekelės batono
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 1 pomidoras
- 1 paprika
- 100 g kieto sūrio
- 3 skiltelės česnako
- krapai
- majonezas
- kečupas
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Norėdami pradėti, pereikime prie maltos mėsos. Šiems kotletams aš dažniausiai imuosi kiaulienos ar maltos jautienos. Taigi į mėsą pridėkite druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių.
Tada susmulkinkite česnaką ir krapus, sudėkite juos į maltą mėsą. Tai neprilygstamo skonio paslaptis. Dabar viską gerai išmaišykite.
Duoną pamirkykite piene ar vandenyje. Tada skystį gerai išspauskite ir sudėkite duoną į maltą mėsą. Gerai išmaišykite.
Tada supilkite gerai išplaktus kiaušinius į maltą mėsą.
Tada suformuokite mažus pyragaičius. Sudėkite juos ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Dabar įdaras. Svogūnus, pomidorus, paprikas ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais. Viską sudėkite sudėkite ant mėsos tokia tvarka: kečupas, svogūnas, majonezas, pomidoras, majonezas, paprika sūris. Įdarą, šiek tiek paspauskite į vidų. Dabar įdėkite į orkaitę 30 minučių.
Skanūs užkepti kotletai orkaitėje yra paruošti! Tai yra nuostabus patiekalas visoms progoms. Be to, galite eksperimentuoti su įdaru, bet kokiu atveju tai bus labai skanu. Aš kepiau tik su sūriu, su grybais ir net su cukinijomis.