Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Užkepėlė su bulvėmis ir kopūstais

Antrojoje rudens pusėje, kuomet pagrindinių daržovių derlius jau yra pasibaigęs, palaikyti gerą formą yra gana sunku. Juk dažniausi šaldytuvo „svečiai“ – bulvės ir kopūstai. Iš šių daržovių galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų, kurie neretai yra labai kaloringi.

Vis dėlto, šį kartą siūlome išbandyti labai paprastą ir sveiką receptą: pažadame, jums tikrai nereikės ilgai plušėti virtuvėje.

Jums reikės:

  • 0,5 kg kopūsto
  • 3 bulvių
  • 2 morkų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g džiūvėsėlių
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Susmulkinkite kopūstą.

Nulupkite bulves ir morkas, sutarkuokite.

Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, supilkite džiūvėsėlius.

Viską supilkite į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.

Gautą masę supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Galite paskaninti mėgstamais prieskoniais – puikiai tinka muskato riešutas, kalendra  arba rūkytos paprikos milteliai.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---