Antrojoje rudens pusėje, kuomet pagrindinių daržovių derlius jau yra pasibaigęs, palaikyti gerą formą yra gana sunku. Juk dažniausi šaldytuvo „svečiai“ – bulvės ir kopūstai. Iš šių daržovių galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų, kurie neretai yra labai kaloringi.
Vis dėlto, šį kartą siūlome išbandyti labai paprastą ir sveiką receptą: pažadame, jums tikrai nereikės ilgai plušėti virtuvėje.
Jums reikės:
- 0,5 kg kopūsto
- 3 bulvių
- 2 morkų
- 2 kiaušinių
- 100 g džiūvėsėlių
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Susmulkinkite kopūstą.
Nulupkite bulves ir morkas, sutarkuokite.
Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, supilkite džiūvėsėlius.
Viską supilkite į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.
Gautą masę supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Galite paskaninti mėgstamais prieskoniais – puikiai tinka muskato riešutas, kalendra arba rūkytos paprikos milteliai.
Skanaus!