Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Moliūgų užkepėlė su razinomis: receptas be miltų

Moliūgas yra sveikas ir nepaprastai skanus! Iš jo galite pagaminti burnoje tirpstančius desertus, pagrindinius patiekalus, sriubas, gėrimus ir užkandžius. Rudenį, kuomet nurenkame šių daržovių derlių, tikrai verta išbandyti pačius įvairiausius patiekalus, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra būtent moliūgai. Šį kartą norime pasidalinti moliūgų užkepėlės receptų, kuriai paruošti nereikės miltų. Taigi, pradėkime.

Jums reikės:

  • 700 g moliūgo
  • 80 g razinų
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 arb. š cukraus

Rekomenduoju rinktis 10% riebumo grietinėlę, kurią taip pat galite pakeisti grietine.

Kaip gaminti?

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu. Po 3 minučių razinas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Supjaustykite moliūgą, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Kepimo formą ištepkite sviestu. Suberkite virto moliūgo kubelius ir razinas.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant moliūgų su razinomis.

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite 25 minutes.

Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei. Jūsų šeimos narius sužavės jo skonis ir aromatas!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---