Moliūgas yra sveikas ir nepaprastai skanus! Iš jo galite pagaminti burnoje tirpstančius desertus, pagrindinius patiekalus, sriubas, gėrimus ir užkandžius. Rudenį, kuomet nurenkame šių daržovių derlių, tikrai verta išbandyti pačius įvairiausius patiekalus, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra būtent moliūgai. Šį kartą norime pasidalinti moliūgų užkepėlės receptų, kuriai paruošti nereikės miltų. Taigi, pradėkime.
Jums reikės:
- 700 g moliūgo
- 80 g razinų
- 2 kiaušinių
- 300 ml grietinėlės
- Žiupsnelio druskos
- 2 arb. š cukraus
Rekomenduoju rinktis 10% riebumo grietinėlę, kurią taip pat galite pakeisti grietine.
Kaip gaminti?
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu. Po 3 minučių razinas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Supjaustykite moliūgą, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Kepimo formą ištepkite sviestu. Suberkite virto moliūgo kubelius ir razinas.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant moliūgų su razinomis.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite 25 minutes.
Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei. Jūsų šeimos narius sužavės jo skonis ir aromatas!