Tai labai skanus, sotus ir vidutiniškai drėgnas tortas: kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje. Jums tikrai patiks!
Sudėtis:
1 kg bemielės sluoksniuotos tešlos
4 kietai virti kiaušiniai
keletas laiškinių svogūnų papuošimui
2 morkos
2 skiltelės česnako
200 g grietinėlės sūrio
150 g majonezo
šiek tiek granatų sėklų papuošimui
vienas indelis bet kokių žuvies konservų
Gaminimas:
Kambario temperatūroje atšildykite bemielę tešlą.
Supjaustykite tokio dydžio pyragais, koks bus jūsų patiekalas: jie gali būti apvalūs, kvadratiniai ar kokie norite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 20 min.
Kol pyragai orkaitėje, yra laiko paruošti įdarą. Iš žuvies konservų išpilkite aliejų (bet ne visą, šiek tiek palikite, kad žuvis būtų sultinga), sudėkite žuvis į dubenį ir suminkykite šakute.
Iš anksto išvirtas ir nuluptas morkas sutarkuokite tarka.
Į dubenį su morkomis sudėkite česnaką, praleistą per spaudą arba sutarkuotą smulkia tarka.
Jei verdant morkos nebuvo sūdytos, dabar įberkite druskos ir pagardinkite majonezu. Gerai išmaišykite.
Nulupkite kietai virtus kiaušinius, sutrinkite ant rupios tarkos ir sudėkite į atskirą dubenį. Pagardinkite druska ir majonezu pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Kai tešla iškeps, pirmąjį pyragą dėkite į lėkštę, paspauskite rankomis (kad būtų lygesnis) ir sutepkite majonezu. Paskirstykite pusę žuvies ant jo paviršiaus.
Uždėkite antrą pyragą. Sutepkite jį morkų mase.
Trečiąjį pyragą sutepkite majonezu, sudėkite visus kiaušinius.
Uždenkite jį ketvirtuoju pyragu, sutepkite majonezu, sudėkite ant jo likusią žuvį.
Uždėkite paskutinį pyragą. Uždenkite tortą plėvele ir uždėkite lentelę su svoriu.
Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 12 val.
Išimkite pyragą, kraštus nupjaustykite peiliu, ant viršaus ir šonų užtepkite grietinėlės sūrį.
Nupjautus gabalėlius susmulkinkite iki trupinių ir apibarstykite torto viršų. Papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir granatų sėklomis.
Skanaus!