Nežinote, ką gaminti iš žuvies konservų, kad būtų skanu ir neįprasta? Patariame namiškius ir svečius pamaloninti „Žuvies uodegėlėmis“. Taip, taip, „Žuvies uodegėlėmis“, jūs perskaitėte teisingai, tuoj pamatysite, kodėl šį užkandį taip vadina žmonės.
Jei jums patinka konservuotos sardinės, tuomet būtinai paruoškite tokius suktinukus su apkepta plutele ir sultingu įdaru. Šis užkandis pirmiausia dingsta nuo stalo, tai laiko patikrintas receptas! O vaflių ritinėlius ar kūgius, reikalingus šiam receptui, galite nusipirkti bet kuriame prekybos centre.
Tobulas receptas su žuvies konservais
Ingredientai:
- 1 skardinė sardinių aliejuje
- 100 g virtų ryžių
- 3 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 3 valg. š. pieno
- 2 valg. š. miltų
- 14 vaflių kūgelių ar ritinėlių
- druska, pipirai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1.Ryžius pirmiausia reikia išvirti pasūdytame vandenyje.
2.Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite peiliu.
3.Norėdami paruošti įdarą, turite sutrinti žuvies konservus šakute, negalima išpilti skysčio iš konservų. Į žuvį suberkite ryžius ir smulkintą svogūną. Viską gerai išmaišykite, lengvai pabarstykite pipirais pagal skonį.
4.Šakute užpildykite vaflių kūgius iki viršaus.
5.Norėdami paruošti tešlą, kiaušinius išplakite šakute, nepamirškite druskos ir pipirų pagal skonį. Suberkite miltus ir supilkite pieną, vėl išmaišykite. Tešla turi būti skystos grietinės konsistencijos.
6.Gerai įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, tada į keptuvę įdėkite tešloje apvoliotus vaflių kūgius. Apkepkite kūgius iš abiejų pusių, kol suminkštės. Tai trunka apie 7–10 minučių.
7.Viskas! „Žuvų uodegėlių“ užkandis yra paruoštas! Skanaus!
O norint išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą iš puikaus kulinarijos kanalo „Virtuvė“. Ačiū jiems už puikius receptus!
„Žuvies uodegas“ galima patiekti karštas arba šaltas. Vietoj sardinės aliejuje galite naudoti tuno, sauros ar menkės konservus.