Šis ponios Martinos skanaus sūrio vyniotinis tikrai pravers dabar, prieš artėjančias šventes. Jį lengva paruošti ir jo skonis yra puikus!
Jums reikės:
- 16 riekelių sūrio (maždaug 200 g)
- apie 200 g kumpio
- 2 kietai virtų kiaušinių
- 1 pakelio tepamos varškės
- krūvelės petražolių
- 40 g sviesto
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1 šaukštelio garstyčių
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pasiruoškite visus ingredientus, supjaustykite papriką tiesiomis juostelėmis. Į kepimo skardą įdėkite kepimo popieriaus ir pradėkite dėti sūrio riekeles – šiek tiek padenkite vieną kita, kad jos persidengtų apie 1 cm. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 3-4 minutėms 170 ° C temperatūroje, kad sūris šiek tiek ištirptų.
Paruoškite įdarą. Tepamą varškę sudėkite į dubenį, taip pat sudėkite kambario temperatūros sviestą, smulkintas petražoles ir supjaustytus kietai virtus kiaušinus. Gerai išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Įdėkite maždaug šaukštelį garstyčių.
Viską gerai išmaišykite. Dabar ant sūrio dedame kumpio riekeles ir, jei sūris vis dar šiltas, leiskite jam visiškai atvėsti. Tik tada tolygiai paskirstykite paruoštą įdarą.
Nedideliu atstumu nuo krašto išdėliokite paprikos juosteles ir pradėkite kuo standžiau viską vynioti. Kepimo popierius jums padės gražiau suvynioti.
Susukite vyniotinio ritinį į kepimo popierių ir laikykite maždaug 2 valandas šaldytuve. Praėjus šiam laikui, vyniotinis gali būti supjaustytas ir patiektas ant šventinio stalo. Skanaus!