Minkštas ir švelnus… vištienos užkandis yra ne tik originalus, bet ir labai skanus. Juk vištienos užkandis, kuriame mėsos skonis organiškai derinamas su grybais ir grietinėle, tikrai nepaliks jūsų svečių abejingų.
VIŠTIENOS UŽKANDIS
Jums reikės:
- 400 g vištienos
- 200 ml grietinėlės
- 300 g pievagrybių
- 1 kiaušinio
- 1 svogūno
- 160 g lydyto sūrio
- 30 g sviesto
- krūvelės petražolių
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pipirų, vištienos prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
Sumalkite vištienos filė. Įberkite druskos ir pipirų, jei norite, paruošto vištienos prieskonių mišinio.
Sumaišykite faršą su kiaušiniu, užpilkite iš šaldytuvo paimta šalta grietinėle. Maišykite, kad būtų gauta ne itin tiršta į blynų tešlą panaši masė.
Suberkite kapotų žolelių ir vėl sumaišykite.
Kepimo skardą įtieskite kepimo popieriumi. Ant jo paskleiskite vištienos mišinį ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Kepkite masę 15 minučių.
Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Įdėkite svogūną, kepkite 2-3 minutes, kol šis taps skaidrus.
Suberkite grybus, kepkite, kol grybų sultys visiškai išgaruos. Perkelkite grybus į dubenį ir atvėsinkite.
Iškepusį pyragą perpjaukite pusiau
Sumaišykite atvėsusius grybus su minkštu lydytu sūriu. Į grybų kremą įpilkite druskos, pipirų, smulkinto česnako.
Tepkite masę ant abiejų kepinio dalių.
Vieną pusę uždenkite kita.
Įdėkite viską į šaldytuvą 40 minučių. Dėl to pyragaičius bus lengviau pjaustyti.
Supjaustykite pyragą į mažus gabalėlius.
Kiekvieną papuoškite žolelėmis ir grybų gabalėliais.
Paruoštas nuostabus vištienos užkandis su grybų padažu. Skanaus!
Jums tikrai patiks išskirtinis kreminis šio patiekalo skonis! Užkandis tinka prie lengvų daržovių salotų ir česnakinių skrebučių. Atėjo laikas pakviesti šeimą prie stalo!