Šis pyragas yra nacionalinis Kaukazo patiekalas: plonas tešlos pyragas su varške, gausiai užpiltas grietine. Populiarus užkandis patinka visiems.
Patiekalas toli gražu nėra dietinis, tačiau lengvai paruošiamas, sotus ir labai skanus.
GREITAS VARŠKĖS PYRAGAS
Jums reikės:
- 300 g plonos filo tešlos (3 lakštų)
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 200 g svogūnų laiškų
- 1 saujos krapų
- druskos pagal skonį
Kremui reikės:
- 3 kiaušinių
- 500 ml grietinės
- 300 ml pieno
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Žalumynus smulkiai supjaustykite.
Įdarui sumaišykite visus ingredientus: kiaušinius, varškę, žiupsnelį druskos ir smulkintus žalumynus.
Norėdami paruošti kremą, sumaišykite kiaušinius, pieną ir grietinę. Viską išplakite šakute. Skaniausią kremą gauname iš naminės, riebios grietinės. Kepant grietinė įsigeria į plonus tešlos sluoksnius.
Ant stalo paskleiskite filo tešlos lakštą. 1/3 įdaro paskirstykite ant pusės lakšto.
Uždenkite antrąja puse.
Sulankstykite, tarsi vėduoklę. Supjaustykite gabalėliais pagal kepimo skardos plotį. Pakartokite visą procedūrą su likusiais lakštais.
Pyragą paskleiskite ant riebalais išteptos skardos.
Užpilkite ant viršaus paruoštą kremą. Jei kepimo skardos šonai yra žemi, tada apvyniokite juos kepimo popieriumi, kad kepant neišsilietų įdaras.
Kepkite 210 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Pyragas bus paruoštas, kai tiek viršus, tiek apačia gražiai apkeps.
Atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Pyragas su grietine ir varške yra paruoštas. Skanaus!