Sumuštiniai yra gana paprastas patiekalas, su kurio gaminimu susidoros net vaikas. Todėl jie užima tokią reikšmingą vietą mūsų mityboje. Pusryčiams, prie salotų, prie sriubos, kaip užkandis – dažnai ant duonos dedame dešros ir sūrio. Tačiau norint, kad šis patiekalas būtų originalesnis ir skanesnis, galima pasigaminti įdomią variaciją. Todėl dabar ant mano stalo dažnai pasirodo šis įdomus duonos užkandis!
Šiuos duonos „vokelius“ pavyksta iškepti per 10 minučių ryte. Tokie paprasti ir greiti receptai – tikras atradimas! Jums nereikia jokių sudėtingų ingredientų: tik batono, sūrio ir dešrelių. Pasirinkite viską pagal savo skonį: sumuštinių duoną ar batoną, pieniškas ar medžiotojų dešreles ir t. t. Svarbiausia, kad jums patiktų!
Kaip paruošti greitą užkandį su sūriu ir dešrelėmis
Dabar iš sumuštinių duonos gaminu tik tokius „vokelius“. O jei papuošite šį užkandį, jis gali būti patiektas ir ant šventinio stalo. Duonos riekeles įdarykite majonezo salotomis, suberkite petražolių šakeles ar granatų sėklas ant indo. Eksperimentuokite.
Ingredientai
- 100 g sumuštinių duonos ar batono
- alyvuogių aliejus – pagal skonį
- raudonėlis – pagal skonį
- 120 g sūrio
- 2 valg. š. majonezo
- 1 skiltelė česnako
- 4 pieniškos dešrelės
Gaminimo eiga
1. Duoną (jei ji nepjaustyta) supjaustykite į 8 dalis, kiekvieną lengvai išlyginkite kočėlu. Sujunkite du priešingus kampus su dantų krapštuku. Padėkite „vokelius“ ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2. Sumaišykite alyvuogių aliejų su raudonėliais. Sutepkite duonos gabalėlius paruoštu mišiniu ir įdėkite kepti 5–10 minučių 200°C temperatūroje.
3. Sūrį ir česnaką sutarkuokite, įdėkite majonezo ir sumaišykite ingredientus.
4. Iš paruoštos duonos išimkite dantų krapštukus. Kiekvieno gabalėlio vidų sutepkite paruoštu įdaru.
5. Dešreles lengvai apkepkite keptuvėje ir perpjaukite išilgai pusiau.
6. Dešrelių puseles sudėkite į „vokelius“.
Įtraukite šį užkandžio iš skrudintos duonos receptą į greitų ir skanių patiekalų, kuriems nereikia brangių ingredientų, sąrašą. Beje, vietoj dešrelių galite naudoti dešrą ar net nuo vakarienės likusią mėsą. Tai puikus būdas sunaudoti turimus maisto likučius! Kokį įdarą pasirinktumėte tokiam užkandžiui?