Rytais vaikus į mokyklą visada išleidžiu su kokiu nors užkandžiu. Vyresnysis beprotiškai įsimylėjęs dešreles tešloje. O jaunesnieji vaikai yra neabejingi dešrelėms pita duonoje. Kad užkandis patiktų visiems, sugalvojau suderinti abu variantus. Viskas pavyko tikrai gerai. Dešrelės pita duonoje greitai iškepa keptuvėje, todėl turiu laiko pagaminti sočius pusryčius.
Į plonus tešlos lakštus suvyniota dešrelė būtų sausa. Taigi, aš viską pagardinau bulvių ir sūrio sluoksniu. Tai suteikia užkandžiui maistinės vertės ir skonio. Vaikai sakė, kad tokias dešreles pita duonoje jie yra pasiruošę valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Šis užkandis jau dabar yra nepamainomas mūsų šeimoje.
Jums reikės:
- Pita duonos 2 vnt.
- Pieniškų dešrelių 8 vnt.
- Kietojo sūrio 100 g
- Bulvių 3 vnt.
- Sviesto 20 g
- Saulėgrąžų aliejaus 4 šaukštų
Gaminimas:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirus nusunkite, įdėkite sviesto ir sutrinkite košę, tuomet leiskite jai visiškai atvėsti.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Pita duoną supjaustykite stačiakampiais, kurių viena kraštinė turi atitikti dešrelės ilgį.
Pita duoną aptepkite bulvių koše, pabarstykite sūriu, ant krašto uždėkite dešrelę ir suvyniokite. Tą patį padarykite su likusiomis dešrelėmis.
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, sudėkite paruoštą užkandį į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apkeps. Užkandį patiekite dar šiltą.