Pernai per Kalėdas pas mus susirinko visa šeima. Todėl labai atsakingai žvelgiau ir į stalo paruošimą, ir į meniu sudarymą. Žinau, kokie išrankūs gali būti artimieji! Be jokios abejonės, buvo atsižvelgta į visas tradicijas: 12 patiekalų, kūčia, pagrindinis patiekalas pagal mamos receptą ir apetitą keliantis uošvės garnyras. Bet vis tiek trūko dailių užkandžių. Tada nusprendžiau, kad šį kartą stalą papuoš užkandis „Kalėdų žvakės“!
Kokį susidomėjimą sukėlė šis šventinis užkandis! O paruošti užtruko apie 15 minučių. Ir aš nenaudojau jokių brangių ingredientų. Tegul jūsų šio išvaizdaus patiekalo sudėtingumas jūsų neišgąsdina. Vykdykite instrukcijas ir greitai turėsite tokį dailų užkandį!
Kaip paruošti nuostabų užkandį „Kalėdų žvakės“
Šį šventinį užkandį galima ruošti ne tik su rikota, bet ir su bet kokiu kitu varškės sūriu. Be to, jį galite pasigaminti patys! Norėdami pagardinti įdarą, galite pridėti česnako ar kitų norimų prieskonių. Štai recepto pagrindas:
- 200 g duonos
- 0,5 paprikos
- 300 g rikotos
- 50 g kokosų drožlių
Gaminimo eiga
1. Nupjaukite batono kraštelius. Lengvai išlyginkite kočėlu, kad riekelės susijungtų ir supjaustykite juostelėmis.