Šie pyragėliai tikrai ypatingi, juose mažai tešlos ir daug įdaro! Iškepkite juos, kai lauksite svečių ar tiesiog norėsite vakaroti su šeima.
Jums reikės:
- verdančio vandens 3000 ml
- miltų 350 g
- augalinio aliejaus 2 šaukštų
- druskos 1 šaukštelio
Įdarui:
- bulvių 6 vnt.
- sviesto ir druskos
- pieno 50 ml
- svogūnų 4 vnt.
- augalinio aliejaus 2 šaukštų
Gaminimas:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite ir pridėkite sviesto. Įpilkite pieno ir sumaišykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite augaliniame aliejuje ir įmaišykite į bulvių košę kartu su kapotais žalumynais.
Išsijotus miltus sumaišykite su druska, užpilkite verdančiu vandeniu ir tešlą pirmiausia išmaišykite mentele, paskui – rankomis.
Tešlą padalykite į 15 dalių. Kiekvieną dalį iškočiokite į plonus stačiakampius.
Paskirstykite įdarą ant vieno stačiakampio krašto, užlenkite kraštus į vidurį ir susukite į vamzdelį.
Apkepkite suktinukus-pyragėlius augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Kai pyragėliai iškepa, padėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintume perteklinį aliejų
Įdarą galite keisti pagal skonį – grybai, smulkintas kumpis, sūdyta varškė ir kt.