Kiekvieną penktadienį aš planuoju savaitgalio patiekalus. Neįprastai malonu palepinti savo šeimą savaitgalį. Dažnai namuose pakvimpa pyragėliai su sūriu ir žalumynais. Jie tinka prie bet kokio patiekalo vietoje duonos, nors jie yra labai skanūs ir vieni.
Produktai šiems pyragėliams beveik visada yra šaldytuve, ir juos pagaminti nėra sunku.
Labai skanūs pikantiški pyragėliai
Jums reikės:
- Pieno 200 ml
- Kiaušinių 2 vnt.
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Kvietinių miltų 350 g
- Kepimo miltelių 2 šaukštelių
- Svogūnų laiškų saujos
- Kietojo sūrio 50 g
Gaminimas:
Į dubenį supilkite 200 ml šilto pieno, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite. Į mišinį suberkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir tarkuotą kietąjį sūrį. Dar kartą išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkykite tešlą.
Tešla gaunasi gana lipni, tačiau nereikėtų dėti daugiau miltų. Kad būtų patogiau, toliau minkykite ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus.
Iškočiokite tešlą į 0,5–0,7 cm storio sluoksnį. Naudodami bet kokį turimą įrankį (mažą dangtelį, puodelį, dubenėlį), iš tešlos išpjaukite pusmėnulio formos pyragėlius.
Kepkite pyragėlius gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.