Bulves su dešrelėmis galima gaminti taip, kad patiekalas būtų patiekiamas ant šventinio stalo ir tikrai nepadarytų gėdos. Sakote, ne? Štai receptas! Patariame jį gaminti, kai lieka bulvių košės nuo vakarykštės vakarienės arba jei norite iš įprastų produktų pagaminti ką nors ypatingo.
Šiandien gaminsime bulvių suktinukus, kurių receptas pasirodė apie 90-uosius metus. Tik tada šis patiekalas pagrįstai buvo laikomas šventiniu, nors šiandien gal jo ir negalima pavadinti tokiu. Bet nuslūgęs populiarumas nereiškia, kad patiekalas yra neskanus! Išbandykite patys ir įsitikinsite.
Bulvių suktinukai su dešrelėmis
Ingredientai
- 1200 g bulvių
- 12 dešrelių
- 50 g sviesto
- 2–3 kiaušiniai
- 6 nesaldintų vaflių lakštai
- 1 valgomasis šaukštas paprikos miltelių
- ryšelis krapų
- druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas
1.Pirmiausia reikia nuplauti, nuskusti ir supjaustyti bulves. Užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Tuo tarpu nulupkite dešrelių apvalkalą.
2.Dabar ruošime tešla – pirmiausia reikės kiaušinių. Sumuškite juos į mažą indą, įpilkite druskos, pipirų ir paprikos. Tada juos išplakite šluotele ar šakute.
3.Kai bulvės išvirs, nusunkite ir į jas suberkite smulkiai supjaustytus krapus ir sviestą. Sutrinkite grūstuvu.
4.Jei norite, taip pat galite pakepti svogūnus, morkas ir grybus, kuriuos įdėsite į tyrę. Tai nėra būtina, tačiau patiekalas bus tik geresnis.
5.Po to jūs turite nedelsdami tepti karštą tyrę ant vaflių lakštų ir formuoti bulvinius paplotėlius. Galite tepti daugiau bulvių, kad suktinukai būtų storesnis. Arba atvirkščiai, galite gaminti plonyčius suktinukus. Viskas priklauso nuo jūsų skonio.
6.Dabar reikia palaukti, kol vaflių lakštai taps drėgni ir lankstūs. Laukimo laikas priklauso nuo lakšto tankio ir bulvių košės temperatūros. Jei tepsite karštą, lakštai sudrėks akimirksniu.
7.Tada ant vieno vaflinio lakšto su bulvių koše dėkite 2 dešreles į vieną eilę ir viską suvyniokite į vieną ilgą vyniotinį. Jį reikia perpjauti į 5–6 dalis.
8.Po to kiekvieną suktinuką pamerkite į kiaušinių plakinį ir apkepkite keptuvėje.
Atminkite, kad galite daug eksperimentuoti su šiuo receptu. Pavyzdžiui, vasarą į vidų galima suvynioti troškintas paprikas. Arba vietoj dešros įdėkite virtą arba keptą vištienos krūtinėlę. Norėdami pamatyti detalią gaminimo eiga, žiūrėkite receptą, pateiktą žemiau esančiame vaizdo įraše (rusų kalba).
Žinoma, galite valgyti bulves ir tiesiog su virtomis dešrelėmis, tačiau nei jūs, nei jūsų vaikai nesupyks, jei savo meniu paįvairinsite šiuo patiekalu!