Su mieline tešla kartais būna labai sunku dirbti. Bet net pradedanti namų šeimininkė gali iškepti spurgas su česnakais. Skirtingai nuo saldžių varškės, šios spurgos susideda iš minimalaus ingredientų kiekio, kurie visada yra po ranka. Todėl išbandyti galėsite nedelsiant.
Jūs galite gaminti šias spurgas nors ir kiekvieną dieną, nes tai padaryti labai lengva. Jos gaunasi labai purios ir minkštos. O aromatas toks, kad spurgos nuo stalo nušluojamos dar nespėjusios atvėsti. Puiki alternatyva duonai su česnaku.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 530 g
- Mielių 20-25 g
- Vandens 320 ml
- Cukraus 1 šaukštelio
- Česnakų 4 skiltelių
- Saulėgrąžų aliejus 530 ml
- Druskos 1 šaukštelio
Gaminimas:
Šiek tiek pašildykite vandenį ir sudėkite mieles, įberkite druskos ir cukraus, sumaišykite. Persijotus miltus sumaišykite su vandens ir mielių mišiniu, ir užminkykite tešlą. Kai tešla taps tolygi ir viskas bus gerai išmaišyta, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir pastatykite 30 minučių į šiltą vietą.
Į puodą supilkite 500 ml saulėgrąžų aliejaus ir užvirkite. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus. Sudėkite juos į puodą ir kepkite, kol pagels.
Kai spurgos iškepa, nusausinkite jas su popieriniu rankšluosčiu. Sumaišykite 30 ml saulėgrąžų aliejaus, smulkintą česnaką ir žiupsnelį druskos. Gautą masę išmaišykite su jau iškeptomis spurgomis.
Česnakinės spurgos puikiai tiks prie sriubos. Pridėkite žalumynų pagal skonį, ir gausite dar originalesnį užkandį.