Ingredientai:
- Batonas – 10–12 riekučių,
- kiaušinis – 3 vnt.,
- česnakas – 1–2 skiltelės (priklausomai nuo dydžio),
- pienas – 3–4 šaukštai,
- druska pagal skonį,
- kapoti krapai ar kt. žalumynai – 3 šaukštai,
- sūris – 50 g,
- augalinis aliejus kepimui.
Gaminimo eiga:
Sutarkuokite sūrį vidutinio stambumo tarka. Susmulkinkite krapus. Sumaišykite tarkuotą sūrį ir 2 šaukštus pieno, suberkite krapus, sumaišykite. Įtrinkite česnaką suspaustą spaustuku. Kiaušinius išplakite šakute, supilkite pieną, įpilkite likusių krapų, česnako ir įberkite druskos pagal skonį, vėl sumaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Batono gabaliukus iš abiejų pusių pamerkite į kiaušinių plakinį ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol apskrus.
Kai viena pusė paruduos, apverskite ir ant paskrudintos pusės uždėkite tarkuoto sūrio, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar minutę.
Gero apetito!