Vasarą ypač norisi kažko gaivaus ir lengvo. Norisi patenkinti alkį ir pajusti jėgų antplūdį. Tokiu atveju ypač praverčia lengvas užkandis.
Gaminant maistą labai svarbu būti sumaniu: galite derinti įprastus ingredientus taip, kad gautumėte labai skanų patiekalą. Užkandis su silke nepaliks abejingų: jį lengva gaminti, užkandis numalšina alkį ir suteikia energijos.
Jums reikės:
- Agurkų 4 vnt.
- Grietinės 400 g
- Silkės 250 g
- Svogūno 1 vnt.
- Krapų 1 saujelės
- Želatinos 1 šaukštelio
- Druskos 1 žiupsnelio
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Acto 1 šaukštelio
Gaminimas:
Į dubenį supilkite pusę stiklinės šalto vandens ir 20 minučių pamirkykite jame želatiną.
Supjaustykite svogūną kubeliais, apšlakstykite actu ir 1 minutę palaikykite užpylę verdančiu vandeniu. Po to nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Agurkus perpjaukite per pusę, išimkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais. Pagardinkite druska ir palikite pastovėti 10 minučių.
Supjaustykite silkę tokio paties dydžio gabalėliais, kaip ir svogūną. Nuo agurkų nupilkite sultis ir sumaišykite jas su grietine. Supilkite vandenį su želatiną į puodą ir virkite kol, želatina ištirps. Tada supilkite želatiną į grietinę.
Dabar į grietinę įmaišykite svogūnus, agurkus, silkę, krapus ir pipirus. Kruopščiai viską sumaišykite ir išdėliokite į stiklines. Padėkite užkandį į šaldytuvą 5-6 valandoms. Šį patiekalą galite patiekti stiklinėse arba iš jų išėmę.