Mes jau pačiame įkarštyje – planuojame ir svarstome, ką šiemet patiekti ant šventinio stalo. Nors šiemet švęsti galėsime tik artimiausių žmonių rate, tai nereiškia, kad mes nenusipelnėme pasilepinti naujais skoniais. Žinoma, patiekalai turi būti įvairūs, kad sužavėtų tiek ir mus, tiek ir mūsų vaikus. Mano atradimas – „Rosolier“ salotos, kurias universaliai mėgsta visi!
Šis tradicinis estų užkandis labai primena mūsų mėgstamą silkę pataluose. Bet čia viskas kitaip: jokių sluoksnių ir virtų morkų, kurios daugeliui nepatinka. Vietoj to bus neįprastas ingredientas, kuris pagardins skonį, o patiekalą papuoš labai skanus padažas! Taigi, pristatome „Rosolier“ receptą:
Ingredientai:
- 700 g bulvių
- 400 g silkės
- 1 obuolys
- 120 g majonezo
- 1 š. garstyčių
- 3 kiaušiniai
- 1 š. krienų
- 600 g burokėlių
- 150 g raugintų agurkų
- 120 ml grietinės
- 0,5 arb. š. druskos
- 5 g petražolės prieskonių (arba žiupsnis šviežių)
Gaminimo eiga:
1.Išvirkite burokėlius, bulves ir kiaušinius. Supjaustykite daržoves mažais kubeliais.
2.Marinuotus agurkus, raudonuosius svogūnus, nuluptus obuolius ir silkės filė supjaustykite tokio paties dydžio kubeliais.
3.Norėdami paruošti padažą, sumaišykite grietinę, majonezą, garstyčias, krienus ir druską.
4.Sumaišykite visus ingredientus, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
5.Virtus kiaušinius supjaustykite griežinėliais ir smulkiai supjaustykite petražoles (jei naudojate šviežias). Papuoškite salotas šiais ingredientais.
Estiškos „Rosolier“ salotos turėtų atsirasti kiekvieno, mėgstančio išbandyti naujus skonius, receptų knygutėje! Nepamirškite, kad svarbų vaidmenį čia vaidina silkė, todėl rinkitės šviežią, kokybišką žuvį.