Koks yra privalomas šventinio stalo atributas? Gal pagrindinis mėsos patiekalas, įdomus garnyras, o gal desertas? Taip, visa tai yra svarbu. Bet kai šeimininkė paruošia visiškai naujas salotas ar mišrainę, visi svečiai jas aptarinėja po švenčių. Juks tradicinės mišrainės jau taip nusibodusios! Todėl gerą praleisto vakaro įspūdį gali sustiprinti toks skanus užkandis.
Mes paruošėme jums prabangias salotas „Juodieji perlai sniege“. Pasirodo, kad šios salotos ne tik yra labai skanios, bet ir jų išvaizda yra maloni akiai. Paragaukite ir nustebinkite svečius!
Ingredientai:
- 200 g veršienos
- 3 vnt. virtų kiaušinių
- alyvuogių (pagal skonį)
- majonezo (pagal skonį)
- 100 g kietojo sūrio
- 80 g graikinių riešutų
- druskos (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
-
- Veršieną virkite kaip įprasta. Nukaulinkite mėsą ir sudėkite ją į dubenį.
- Susmulkinkite graikinius riešutus.
- Sutarkuokite virtus kiaušinius ir sūrį, ir įdėkite į skirtingus dubenėlius.
- Sluoksniuokite salotas. Pirmiausia veršiena, tada riešutai, sūris, kiaušinis. Kiekvieno ingrediento sluoksnį reikia šiek tiek patepti majonezu.
- Papuoškite salotas likusiu tarkuotu sūriu ir centre sudėkite alyvuoges, kurias taip pat reikia apibarstyti sūriu.