Riestainiai su mėsos įdaru – originalus ir skanus užkandis. Jį gamino net mūsų močiutės. Ir nieko nuostabaus. Greitai pamaitinti didelę šeimą ir praleisti kuo mažiau laiko buvo pagrindinė šeimininkės užduotis. O kas gali būti lengviau nei paprasti riestainiai įdaryti sultinga mėsa ir netgi kepti orkaitėje?
Be to, patiekalas dažnai puikavosi ant švenčių stalų. Svečiai greitai suvalgydavo skanų užkandį ir labai jį gyrė. Įdaryti riestainiai yra skanūs tiek šalti, tiek karšti. Pasirinkite mažus riestainius, tada padidės jų skaičius.
Riestainius galima nusipirkti arba paruošti patiems. Jei jums labiau patinka sveikesnis variantas, rinkitės vištienos faršą.
Riestainiai su malta mėsa
Jums reikės:
- 300 g maltos vištienos
- 50 g kieto sūrio
- 1 kiaušinio
- riestainių
- pieno
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Šiek tiek pašildykite pieną ir sudėkite į jį riestainius. Palikite 15–20 minučių. Periodiškai apverskite, kad jie būtų mirkomi iš visų pusių.
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įpilkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Kepimo skardą sutepkite saulėgrąžų aliejumi ir išdėliokite riestainius. Kiekvieno centre paskleiskite mėsą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite 30–40 minučių.
Sutarkuokite sūrį. Išimkite riestainius iš orkaitės ir pabarstykite sūriu. Siųskite atgal į orkaitę 5 minutėms, kad sūris išsilydytų.
Kvapnūs įdaryti riestainiai paruošti. Belieka išsidėstyti lėkštėje ir patiekti patrauklų patiekalą. Jie bus dar skanesni su česnako ar sūrio padažu. Į maltą mėsą galite pridėti svogūnų, grybų ir įvairių prieskonių. Norėdami, kad skonis būtų įdomesnis, eksperimentuokite su įdaro sudėtimi. Nustebinkite savo šeimą neįprasta vakariene!