Tauta, gyvenanti Moldovos Respublikoje ir Ukrainos Odesos regiono pietvakariuose, yra gana žinoma savo kulinarijos receptais, ypač miltiniais patiekalais.
Šiandien jūsų dėmesiui pateikiami pyragėliai su kopūstais. Tai skanus ir greitas užkandis jūsų stalui, kuris primins saulėtas atostogas prie jūros.
SKANŪS PYRAGĖLIAI SU KOPŪSTAIS
Tešlai reikės:
- 450 g miltų
- 260 ml vandens
- 7 g sausų mielių
- 1/2 šaukštelio druskos
- augalinio aliejaus kepimui
Įdarui reikės:
- 1 kg kopūstų
- 1 svogūno
- 1/4 šaukštelio džiovintų mėtų
- 1/2 šaukštelio maltų aitriųjų pipirų
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- krūvos petražolių ir krapų
- 5 šaukštų aliejaus
Gaminimas:
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir sausomis mielėmis.
Pamažu supilkite vandenį ir maišykite, kol gausis minkšta tešla.
Tešlą perkelkite į riebalais suteptą dubenį, uždenkite ir palikite pakilti.
Tuo tarpu susmulkinkite svogūną ir supjaustykite kopūstus.
Kepkite svogūnus įkaitintame aliejumi ant vidutinės ugnies, kol pagels.
Sudėkite susmulkintus kopūstus ir kepkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami.
Įberkite aitriųjų pipirų, sausų mėtų, sumaišykite.
Uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės.
Galiausiai suberkite smulkintus žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir išjunkite.
Pabarstykite ant stalo miltais, išminkykite tešlą, padalykite ją į mažus gabalėlius.
Iškočiokite kiekvieną tešlos gabalėlį į ploną apskritimą ir įdėkite įdaro.
Perlenkite, užspauskite kraštus ir suformuokite delno dydžio pyragėlius.
Apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje.
Kai pyragėliai iškepa, perkelkite juos ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite riebalų perteklių.
Pyragėliai paruošti, patiekite juos nedelsiant.
Šie pyragėliai gali būti gaminami su bet kokiu įdaru. Kopūstai, varškė su žolelėmis, kiaušiniai, bulvės – kiekvieną kartą naujas skonis! Į tešlą įberkite šiek tiek cukraus ir kepkite pyragėlius su varške, aguonomis, uogiene ar obuoliais. Skanaus!