Pagaliau atėjo laikas, kai mano mėgstami pomidorai nebeatrodo kaip plastikas. Jau pastebiu būdingą pomidorų aromatą, jie tampa sultingesni ir minkštesni. Tuo tarpu laukiu naminio derliaus, nes pomidorų, česnakų ir žolelių užkandis tikrai neprilygstamas.
Panašių receptų yra daug, o aš išbandžiau tikrai ne vieną. Bet šis receptas yra pats geriausias. Kaip jau supratote, mums reikės daug pomidorų, česnako ir kantrybės. Bet aš tikiu, kad jūs galite susitvarkyti. Juk vasariškas pomidorų užkandis su aštriu česnakiniu padažu yra to vertas.
Jums reikės:
- Pomidorų 2 kg
- Saldžiųjų paprikų 4 vnt.
- Česnako 1 vnt.
- Druskos 2 šaukštų
- Cukraus 80 g
- Acto 100 ml
- Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
- Kalendros pagal skonį
- Žalių saldžiųjų paprikų pagal skonį
Paruošimas
Paprikas supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Suberkite nuluptą česnaką ir šiek tiek čili pipiro. Sumalkite visus ingredientus iki vientisos masės.
Į gautą masę įmaišykite druskos, cukraus, acto (6%) ir saulėgrąžų aliejaus. Gerai išmaišykite.
Kalendrą susmulkinkite ( jei nemėgstate kalendros, galite visiškai arba iš dalies pakeisti ją petražolėmis) ir sumaišykite su padažu.
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Į gilaus dubenėlio dugną įpilkite šiek tiek padažo, tada sudėkite trečdalį pomidorų. Užpilkite padažu ir taip sluoksniuokite, kol baigsis pasiruošti produktai. Uždenkite indelį ir laikykite šaldytuve 2 dienas.