Mūsų šeimoje tiek suaugusiems, tiek vaikams yra nepamainoma armėniška pita duona: kvapnūs lakštai naudojami ne tik kaip duona, bet ir kaip universalus produktas gaminant pyragus, užkandžius ir netgi lazaniją. Paaiškėjo, kad norint paruošti plonesnius lakštus ne blogesnius nei parduotuvėse, nereikia mielių – viskam ko jums reikia 4 ingredientai ir keptuvė su nelipnia danga!
Plona pita duona keptuvėje, ją labai lengva pagaminti namuose: lakštai yra elastingi, kvapnūs. Puiki alternatyva įprastai duonai.
PITA DUONA KEPTUVĖJE
Jums reikės:
- 350 g kvietinių miltų
- 200 ml karšto vandens
- 2 šaukštai aliejus
- 0,5 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Į švarų, sausą dubenį supilkite miltus. Centre padarykite duobutę.
Į jį supilkite aliejų, įpilkite druskos ir palaipsniui įpilkite karšto vandens. Švelniai sumaišykite su šakute.
Minkykite tešlą rankomis 4–5 minutes, kol ji bus pakankamai elastinga.
Apvyniokite tešlą plėvele ir palikite 15-30 minučių.
Iš tešlos suformuokite dešrą ir supjaustykite į 8-10 lygias dalis. Iš kiekvieno gabalo suformuokite nedidelį plokščią pyragą.
Išdėliokite pyragus ant gerai įkaitintos keptuvės, kepkite ant vidutinės ugnies 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Gautus pyragus sudėkite į krūvą ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu.
Ši duona keptuvėje yra stebėtinai paprastas ir greitas patiekalas. Be to, šaldiklyje sušaldyta pita duona gali būti laikoma iki metų – išimkite ją ir vaišinkite svečius!