Mėgstu itališką virtuvę ir viską, kas su ja susiję! Ir, žinoma, neįsivaizduoju savo gyvenimo be picos. Valgyčiau kiekvieną dieną, bet nedažnai einu į restoranus ir ne visada turiu laiko minkyti pačią tešlą. Todėl mano valgiaraštyje dažnai sutinkama elementari pica ant duonos.
Ji toli gražu nėra autentiškas receptas, bet kaip patogu jį gaminti! Gaminama taip pat greitai, kaip ir sumuštiniai, o skonis daug kartų geresnis. Ypač kai patiekalas šviežias, ką tik iš orkaitės.
Ingredientai
- Vienas kepaliukas duonos
- 2 valg. š. kečupo
- 1 svogūnas
- 1 bulvė
- 150 g kietojo sūrio
- 3 valg. š. majonezo
- 200 g kumpio
- 2 kiaušiniai
- 1 morka
- druska pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia paruoškite visus ingredientus: išvirkite kiaušinius, bulves ir morkas, tada supjaustykite kubeliais. Kumpį (arba virtą dešrą) taip pat supjaustykite kubeliais.
2. Visus įdarui skirtus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, sumaišykite su majonezu, druska ir pipirais pagal skonį.
3. Duonos kepaliuką perpjaukite į dvi dalis ir patepkite kečupu, ant viršaus uždėkite įdaro ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitėje 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Viskas!
Galima naudoti viską: keptos vištienos likučius, dešros gabalėlį, alyvuoges, paskutinį pomidorą, pievagrybius. Apskritai viską, kas yra šaldytuve, ir jei kiekis netinka kitam sočiam valgiui paruošti. Mano recepte pateikiamas standartinis picos ingredientų rinkinys, bet raginu ne laikytis jo, bet ir eksperimentuoti. Linkiu gero apetito!