Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminis majonezas per minutę: 7 klasikiniai receptai

Net jei rūpinatės savo figūra ir seniai atsisakėte salotų su majonezu, pripažinkite: kartais jo taip norisi… Taip, norisi, bet visi puikiai supranta: parduotuvės produktai prigrūsti emulsiklių, kvapiųjų medžiagų, dažiklių ir kitokio šlamšto, kuris nėra sveikas.

Išanalizavę klasikinio padažo receptą, rasime tik 4 pagrindinius komponentus: kiaušinius, augalinį aliejų, garstyčias ir citrinos sultis. Pavojinga? Kenksminga? Protingomis dozėmis – tikrai ne. Taigi, kodėl gi nepalepinus savęs gardžiu naminiu majonezu?

Kaip pasigaminti naminį majonezą

Jei turite rankinį trintuvą ar vertikalų trintuvą, galite lengvai pasigaminti naminį majonezą. Suradome jums 7 paprastus ir greitus populiaraus užpilo receptus – nuo ​​tradicinio tiršto „Provanso“ iki lengvo ir lieso majonezo iš jogurto. Priešingai nusistovėjusiems stereotipams, majonezas gali būti naudingas!

O jei majonezas pasirodė skystas ir niekaip nesusiplaka, neskubėkite produkto išmesti. Mes jums papasakosime, kaip suteikti padažui pirmąją kulinarinę pagalbą.

Majonezas su pienu be kiaušinių

Tirštas padažas, kuris visada gaunasi, o jo paruošimas trunka ne ilgiau kaip minutę. Šis skanus naminis majonezas šaldytuve išsilaikys 3–4 savaites. Jis atskleidžia savo skonį ne prasčiau nei majonezas su kiaušiniais kepiniuose, užkepuose ir užkandžiuose.

Ingredientai

  • 150 ml pieno
  • 300 ml augalinio aliejaus
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 a. š. garstyčių
  • 3 valg. š. citrinos sulčių

1. Sumaišykite visus ingredientus maišytuvo dubenyje ir plakite iki vientisos ir tirštos masės.

2. Po 30 sekundžių įpilkite cukraus, druskos, garstyčių ir citrinos sulčių (arba 2 šaukštus 6 % acto). Plakite dar 30 sekundžių.

„Provanso“ salotų majonezas

Jo skonis toks pat kaip parduotuvėje pirkto majonezo. Kad jis gautųsi, naudokite kambario temperatūros ingredientus. Garstyčias naudokite be jokių priedų. Taip pat maišymo dubenį naudokite kuo siauresnį (puikiai tiks prie trintuvo pridedamas ąsotis).

Ingredientai

  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 200 ml augalinio aliejaus
  • 1 a. š. acto
  • 1 a. š. garstyčių

1. Norėdami pagaminti naminį „Provanso“ majonezą, į trintuvą įmuškite kiaušinį ir sudėkite likusius ingredientus.

2. Nuleiskite maišytuvą taip, kad kiaušinis būtų per vidurį ertmės su peiliukais. Plakite apie 20 sekundžių. Tai darydami, stipriai nekelkite maišytuvo ir nekilnokite aukštyn ir žemyn.

Jei kažkas nutiko (pavyzdžiui, paėmėte kiaušinį iš šaldytuvo, juodąsias garstyčias ir platų dubenį), o majonezas pasirodė skystas, neišmeskite produkto! Paimkite kitą kiaušinį – šį kartą kambario temperatūros – ir išplakite pagal taisykles.

Jei vis dar bijote suklysti, atlikite šiuos veiksmus:

1. Pirmiausia mikseriu išplakame kiaušinį, o tada plona srovele, nenustodami plakti, pradėkite pilti aliejų. Kuo daugiau aliejaus įdėsite, tuo majonezas bus tirštesnis.

2. Kai padažas beveik paruoštas, įpilkite šaukštą garstyčių, acto, druskos ir cukraus, ir plakite mikseriu dar 10–15 sekundžių.

Liesas majonezas. 1 variantas

Subtilus padažas, šiek tiek mažiau tirštas, nes be kiaušinių, bet labai skanus.

Ingredientai

  • 70 ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių (akvafabos)
  • 200 ml augalinio aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • 1 a. š. obuolių sidro acto

Viską sudėkite į trintuvo dubenį ir plakite bent minutę. Toliau plakdami, plona srovele supilkite augalinį aliejų. Maišykite mišinį dar 3–4 minutes.

Liesas majonezas. 2 variantas

Šiam padažui naudokite ingredientus iš ankstesnio recepto. Skystį nuo konservuotų avinžirnių pakeiskite konservuotų baltųjų pupelių sultimis – išeis dar skaniau.

Plakite masę elektriniu plaktuvu, kol skystis taps baltas. Tada plona srovele supilkite augalinį aliejų, toliau plakdami. Išbandykite, labai įdomus skonis!

Majonezas su tryniais

Šį užpilą paruošime įprasta šluotele. Taip gausite apie 4 šaukštus tiršto ir skanaus padažo, kurį geriausia vartoti iškart, kol jis šviežias.

Ingredientai

  • 1 trynys
  • 70 ml aliejaus
  • 1 žiupsnelis cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 0,5 šaukštelio garstyčių
  • 1 a. š. citrinos sulčių arba acto

1. Plačiame dubenyje išplakite trynį ir iš karto pasūdykite. Kai tik sutirštės ir pašviesės, įlašinkite lašelį aliejaus. Procedūrą pakartokite keletą kartų, įpildami aliejaus kas 10–15 sekundžių.

2. Kai majonezas gerai sutirštės, įberkite žiupsnelį druskos, cukraus, įberkite garstyčias, citrinos sultis ir vėl išplakite.

Majonezas su putpelių kiaušiniais

Ingredientai

  • 5 putpelių kiaušiniai
  • 150 ml aliejaus
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 valg. š. Dižono garstyčių
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

1. Sumuškite kiaušinius į negilų dubenį ir pradėkite plakti mažu mikserio greičiu. Suberkite druską. Plona srovele įpilkite šiek tiek aliejaus.

2. Palaipsniui didinkite maišytuvo greitį, įpilkite dar aliejaus. Kai majonezas sutirštės, įpilkite garstyčių su grūdeliais ir citrinos sulčių. Plakite dar kelias sekundes.

Majonezas su jogurtu

Originalus, aštraus grietinės skonio naminis majonezas. Verta gaminti, jei mėgstate neįprastus salotų padažus ir mėgstate eksperimentuoti.

Ingredientai

  • 200 ml nesaldinto jogurto
  • 150 ml augalinio aliejaus
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1,5 a. š. cukraus
  • 1 valg. š. acto

Naudodami maišytuvą, dubenyje sumaišykite jogurtą, garstyčias, actą, cukrų ir druską. Atsargiai plona srovele supilkite aliejų ir toliau pilkite, nenutraukdami plakimo. Jei padažas nenori sutirštėti, į masę įmuškite kiaušinį.

Išsirinkite mėgstamą naminio majonezo receptą, ir visam laikui pamirškite parduotuvėje perkamus cheminius užpilus. Parašykite mums, kokios rūšies majonezas jums patiko labiausiai! Taip pat nepamirškite receptu pasidalyti su draugais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnulio grožio kalendorius 2024 m. gruodžiui: kada tinkamiausias laikas keisti šukuoseną

Grožio procedūros – tai ne tik būdas puoselėti savo išvaizdą, bet ir puiki proga pasirūpinti savimi. Tačiau ar žinojote, kad tinkamai parinktas laikas gali...

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...
---