Ingredientai
- miltai – 500 g
- sausos mielės – 1 valg. šaukštas
- vanduo – 260 ml
- druska – 1 šaukštelis
- cukrus – 1 valg. šaukštas
- sviestas – 30 g
Gaminimo eiga
Į dubenį supilkite 60 ml vandens ir ištirpinkite jame mieles. Įdėkite 2–3 valg. š. miltų. Išmaišykite ir uždenkite dubenį maistine plėvele. Leiskite tešlai kilti apie 20 minučių kambario temperatūroje.
Stiklinėje šilto vandens ištirpinkite druską ir cukrų. Supilkite į pakilusią tešlą, vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir vandenį, užminkykite tešlą. Tada į tešlą supilkite minkštą sviestą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į dubenį, pateptą aliejumi ir uždenkite plėvele. Palikite ant stalo, kad pakiltų 1–2 val. Žiemą galite kildinti orkaitėje, įjungę lemputę, bet neįjungę šildymo.
Tešlą padalinkite į 2 dalis.
Tada kiekvieną dalį iškočiokite ir susukite į ritinį.
Sudėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi. Leiskite ruošiniams pakilti 30–40 minučių.
Po 40 minučių ant kiekvieno ritinio padarome negilius įpjovimus, viršų patepame sviestu.
Kepame 180°C temperatūroje apie 35 minutes.
Skanaus!