Paprikos puikiai papildo šviežių salotų skonį, jas galima įdaryti ir gaminti kitus patiekalus. Sojos padaže marinuotos paprikos pasirodo yra nepaprastai skanios. Visi marinato ingredientai puikiai dera tarpusavyje ir su pačios paprikos skoniu. Vos per dieną turėsite skanių marinuotų paprikų, jas galėsite valgyti ir kaip atskirą patiekalą, ir kaip garnyrą.
Šiam receptui jums reikės:
- saldžiosios paprikos – 550 g,
- sojos padažo – 100 ml,
- aitriosios paprikos – 7–10 griežinėlių,
- česnakų – 5 skiltelių,
- juodųjų pipirų – 10 vnt.,
- acto 9 % – 30 ml,
- cukraus – 50 g,
- augalinio aliejaus – 50 ml.
Papriką perpjaukite per pusę išilgai ir išimkite vidurius bei sėklas. Padarykite įpjovas ant paprikų kaip nuotraukoje. Kad paprikos neperpjautumėte, galite naudoti sušių lazdelę.
Paprikas perkelkite į gilų dubenį ir pabarstykite druska. Aitriąją papriką supjaustykite žiedeliais. Aitriųjų paprikų kiekis priklauso nuo jūsų skonio.
Česnaką supjaustykite griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų, įberkite aitriųjų pipirų, juodųjų pipirų žirnelių, česnako ir pakepinkite kelias minutes.
Pagardinkite sojos padažu, actu ir cukrumi, ir užvirinkite. Virkite vieną minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite marinatui atvėsti.
Atvėsusiu marinatu užpilkite paprikas ir palikite marinuotis 24 valandas.
Tokius marinuotus paprikų gabaliukus galima valgyti atskirai, pavyzdžiui, ant varškės sumuštinių arba patiekti su mėsa, bulvėmis ir kitais karštaisiais patiekalais.
Žingsnis po žingsnio originalaus recepto procesą galite pamatyti vaizdo įraše: