Žali svogūnai dedami į daugelį patiekalų, dažnai – į salotas. Tačiau aitrus šios pikantiškos daržovės skonis ir aštrus kvapas patinka ne visiems. Žinoma, saldus svogūnas su nedideliu kartumu suteikia skonio salotoms ir užkandžiams. Bet ką daryti, jei pasitaikė itin neįprasto skonio svogūnai?
Yra paprastas ir patikrintas būdas – marinuoti svogūnai. Po tokio apdorojimo svogūnai netgi gali būti naudojami kaip atskiras užkandis, papildantis mėsą, virtas daržoves. Aromatingas, traškus ir saldus svogūnas pakeis jūsų požiūrį į šią daržovę.
Naudokite 9% actą, iš anksto užvirinkite vandenį ir atvėsinkite. Atkreipkite dėmesį, kad raudoni ir balti svogūnai marinuojami atskirai.
Jums reikės:
- Svogūnų 3 vnt.
- Vandens 1 puodelio
- Acto 4 šaukštų
- Cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Druskos 1 šaukštelio
- Krapų pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite svogūną žiedais arba pusžiedžiais.
Sumaišykite atvėsintą virintą vandenį, actą, druską ir cukrų. Maišykite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet įmaišykite smulkintus krapus.
Supilkite marinatą ant svogūnų ir palikite 20 minučių. Prieš patiekdami nupilkite skystį – svogūnai paruošti valgyti!