Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Marinuoti svogūnai, kuriuos valgysite vienus!

Žali svogūnai dedami į daugelį patiekalų, dažnai – į salotas. Tačiau aitrus šios pikantiškos daržovės skonis ir aštrus kvapas patinka ne visiems. Žinoma, saldus svogūnas su nedideliu kartumu suteikia skonio salotoms ir užkandžiams. Bet ką daryti, jei pasitaikė itin neįprasto skonio svogūnai?

Yra paprastas ir patikrintas būdas – marinuoti svogūnai. Po tokio apdorojimo svogūnai netgi gali būti naudojami kaip atskiras užkandis, papildantis mėsą, virtas daržoves. Aromatingas, traškus ir saldus svogūnas pakeis jūsų požiūrį į šią daržovę.

Naudokite 9% actą, iš anksto užvirinkite vandenį ir atvėsinkite. Atkreipkite dėmesį, kad raudoni ir balti svogūnai marinuojami atskirai.

svogūnai

Jums reikės:

  • Svogūnų 3 vnt.
  • Vandens 1 puodelio
  • Acto 4 šaukštų
  • Cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Krapų pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite svogūną žiedais arba pusžiedžiais.

Sumaišykite atvėsintą virintą vandenį, actą, druską ir cukrų. Maišykite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet įmaišykite smulkintus krapus.

svogūnai

Supilkite marinatą ant svogūnų ir palikite 20 minučių. Prieš patiekdami nupilkite skystį – svogūnai paruošti valgyti!

Marinuotus svogūnus galite patiekti ne tik su mėsa ir žuvimi. Iš jų taip pat gaminamos salotos ar jie dedami į sultingus mėsainius. Jei nemėgstate intensyvaus skonio, naudokite subtilesnį, raudonąjį svogūną. Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---