Marinuoti agurkai su medumi ir garstyčiomis tiks prie bet kokios mėsos. Nors jie tokie skanūs ir vieni, kad būna suvalgomi akimirksniu! Agurkai paruošiami greitai ir be didesnio vargo. Taip pat jie labai traškūs ir kvepia vasara.
Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip paruošti agurkų užkandį su medumi. Net vaikai gali juos paruošti!
AGURKAI SU MEDUMI
Jums reikės:
- 500 g agurkų
- 25 ml augalinio aliejaus
- 25 ml vandens
- 1 valgomojo šaukšto medaus
- 1 valgomojo šaukšto dižono garstyčių
- 3 skiltelių česnako
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 1 valgomojo šaukšto acto (9%)
- 40 g krapų
- 1 aitriosios paprikos
Gaminimas:
Agurkus nuplaukite, bet nenulupkite. Supjaustykite pakankamai storomis riekelėmis.
Aitriąją papriką supjaustykite mažais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką.
Giliame dubenyje agurkus sumaišykite su pipirais, krapais ir česnaku. Supilkite vandenį ir augalinį aliejų.
Taip pat įpilkite acto, druskos, dižono garstyčių ir medaus. Gerai išmaišykite.
Dubenį su agurkais uždenkite maistine plėvele ir palikite ant stalo 1,5 valandos. Per šį laiką agurkus reikia pamaišyti 2-3 kartus. Po to užkandį sudėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Štai ir viskas, traškus agurkų užkandis yra paruoštas. Skanaus!
Norėdami sužinoti daugiau apie tokių agurkų paruošimą, žiūrėkite žemiau pateiktą vaizdo įrašą.
Agurkai su medumi ir garstyčiomis pagal šį receptą puikiai dera su kepta mėsa, keptomis bulvėmis ir absoliučiai prie bet kokio patiekalo. Taigi, šis užkandis pravers visais metų laikais.