Pusryčiams labai tinka lydytas sūris ant duonos, kurį pasigaminsite savo rankomis. Lydytas sūris iš varškės, kas galėtų būti geriau? Jį labai lengva paruošti ir jis niekada neužsibūna šaldytuve. Beje, galima jį valgyti ir priešpiečiams, ir vakarienei.
Mūsų redakcija visada parenka įdomiausius receptus, todėl šis nėra išimtis. Mums patinka, kad jis yra pikantiškas dėl mūsų sūryje esančių grybų ir šiek tiek česnako. Išmokysime jus, kaip padaryti šį nuostabų užkandį
LYDYTAS SŪRIS IŠ VARŠKĖS
Jums reikės:
- 500 g naminės varškės
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 250 g šviežių pievagrybių
- 1 šaukštelio sodos
- 2-3 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio druskos
- 4-5 šakelių petražolių
Gaminimas:
Pirmiausia sumaišykite varškę, kiaušinius, minkštą sviestą, druską ir kepimo sodą. Viską išplakite iki vientisos masės. Grybus supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
Visą masę kaitinkite garų vonelėje. Varškės indą įstatykite į verdančio vandens indą ir palaipsniui maišykite 15 minučių. Kai masėje neliks gabalėlių, supilkite ten grybus ir žoleles, vėl gerai išmaišykite.
Lieka supilti dar karštą sūrį į patogius indus ar stiklainius. Lydytas sūris yra paruoštas, jums reikia leisti jam atvėsti ir tada ramiai įdėti į šaldytuvą, kol jis sukietės.
Vietoj sviesto galite įdėti 2-3 šaukštus grietinės, tada sūris nebus toks riebus. Taip pat galite eksperimentuoti su įdaru. Tai gali būti jūsų mėgstamiausi prieskoniai, kmynų sėklos, mėsos gabaliukai.