Daugelis jau pradėjo rengti Kalėdinį ir Naujų metų meniu. Mano pastarųjų savaičių mintys sukasi tik apie tai! Žinau, kad prieš šventes bus ką veikti, todėl nusprendžiau iš anksto pagalvoti apie meniu. Jau baigusi ir perbėgusi akimis per patiekalus supratau: per daug riebios mėsos užkandžių. Visi tokie skanūs ir šventiški, kad nesinori nieko išbraukti. Todėl valgiaraštiui paįvairinti nusprendžiau gaminti dar vieną užkandį – lavašo vyniotinį su raudona žuvimi.
Primygtinai rekomenduoju šį vyniotinio su raudona žuvimi ir kreminiu sūriu receptą. Žinoma, ingredientuose yra brangios raudonos žuvies, bet jūs galite tai sau leisti! Užkandis bus ryškus, spalvingas ir labai elegantiškas, ypač jei patiekimo indą papuošiate žolelėmis ir vyšniniais pomidorais.
Kaip gaminti vyniotinį su raudona žuvimi ir sūriu
Norėdami paruošti šį užkandį, galite naudoti bet kokią raudoną žuvį: upėtakį, lašišą, rožinę lašišą ar kitą. Svarbiausia, kad produktas būtų kokybiškas ir šviežias. Be to, norėdami suteikti skonio, imkite lengvai sūdytą ar net šiek tiek rūkytą žuvį. Viskas priklauso nuo to, ką labiau mėgstate.
Ingredientai
- 350 g lašišos
- 2 vnt. lavašo lapų
- 1 agurkas
- 300 g kreminio sūrio
- žalumynai – pagal skonį
- salotos – pagal skonį
Gaminimo eiga
Žuvį supjaustykite juostelėmis, agurkus – griežinėliais. Susmulkinkite žalumynus. Lavašą patepkite sūriu, pabarstykite krapais ar kitais žalumynais ir išdėliokite salotų lapus.
Uždenkite antruoju lavašo lakštu, taip pat aptepkite sūriu. Ant viršaus užbarstykite krapų, dėkite žuvį ir agurko griežinėlius.