Ar prisimenate tuos kvapnius naminius pyragėlius, kuriuos kepė mūsų mamos ir močiutės? Pyragėliai tiesiog ragino skubėti į virtuvę! Su įdaru arba be jo, sūrūs ar saldūs, jie yra puikūs bet kokia forma. Šiandien jums pasakysime, kaip pasigaminti skanių pyragėlių, kurie tikrai sugrąžins į vaikystę.
Naminiai pyragėliai
Tešlos paruošimo būdai buvo nuolat tobulinami, didėjo įdarų įvairovė. Atitinkamai atsirado begalė šių kepinių receptų. Mes nusprendėme šiek tiek palengvinti jūsų gyvenimą ir išrinkome 6 patikrintus ir patikimus pyragėlių receptus.
1. Minkšti pyragėliai
Pagal šį receptą paruošta tešla gaunasi nepaprastai puri ir švelni. Ji taip pat tinka bet kokiam įdarui.
Jums reikės:
- 600 g miltų
- 4 šaukštų cukraus
- 2 kiaušinių
- 50 g margarino/sviesto
- 250 ml pieno/vandens (arba 2 šaukštų pieno miltelių)
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių sausų mielių
- 1 šaukštelio vanilino
- įdaro savo nuožiūra
2. Greiti pyragėliai per 15 minučių
Šis receptas bus tikras išsigelbėjimas pradedančioms namų šeimininkėms. Po kelių minučių gausite skanius ir minkštus pyragėlius. Smagiausia, kad jiems prireiks paprasčiausių produktų, kuriuos visi turi virtuvėje.
Jums reikės:
- 0,5 l virinto vandens
- 50 g šviežių mielių
- 0,5 šaukšto augalinio aliejaus tešlai
- 300-350 g augalinio aliejaus kepimui
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 3-4 stiklinių miltų
- įdaro savo nuožiūra
3. Varškės pyragėliai su obuoliais ir razinomis
Saldžių sultingų pyragėlių variantas. Įdarui tinka ir šaldytos uogos su cukrumi. Beje, jums nereikia prieš tai atitirpinti uogų.
Tešlai reikės:
- 150 g varškės
- 300 g miltų
- 15 g kepimo miltelių
- 6 šaukštų kiaušinių likerio/ pieno/ grietinėlės
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 6 šaukštų augalinio aliejaus
- 60–70 g cukraus
Įdarui reikės:
- 700 g obuolių
- 50 g razinų
- 75 g cukraus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
4. Mėsos pyragėliai
Žinoma, šių pyragėlių įdaras yra keptas faršas su svogūnais. Sotumas ir gera nuotaika po tokio skanėsto garantuoti!
Tešlai reikės:
- 400 g pieno
- 150 g sviesto
- 2 šaukštų cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių sausų mielių
- 700-750 g miltų
Įdarui reikės:
- 700 g maltos mėsos
- 2-3 svogūnų
- žalumynų
- 2-3 nuluptų pomidorų
5. Kiaušinių ir svogūnų laiškų pyragėliai
Kiaušinių ir svogūnų laiškų paplotėliai yra vieni populiariausių pikantiškų kepinių. Be to, jie yra vienodai skanūs tiek kepami keptuvėje, tiek kepami orkaitėje. Kai kurios namų šeimininkės mėgsta į kiaušinių ir svogūnų įdarą įdėti ir virtų ryžių.
Tešlai reikės:
- 200 g sviesto
- 500 g miltų
- 250 ml kefyro
- 1 šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių
- 1,5-2 šaukštelių kepimo miltelių
Įdarui reikės:
- Svogūnų laiškų
- 6 virtų kiaušinių
- druskos (pagal skonį)
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
6. Turkiški pyragėliai pusryčiams
Turkijos virtuvėje šie pyragėliai užima ypatingą vietą. Šį patiekalą galima kepti, kaip vieną didelį pyragą, ir kaip mažus pyragėlius. Kaip įdaras dažniausiai naudojama smulkinta mėsa, varškės arba fermentinis sūris.
Tešlai reikės:
- 125 g margarino
- 200 g jogurto
- 50 ml augalinio aliejaus
- 400 g miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio sodos
Įdarui reikės:
- 125 g varškės sūrio
- krūvos petražolių
- 1 kiaušinio baltymo
Atkreipkite dėmesį į šiuos receptus, nes jie tikrai pravers.