Mes nemėgstame parduotuvėje nusipirktų užtepėlių sumuštiniams, nes jos dažnai būna neaišku iš ko pagamintos. Na, taip, galima pasiskaityti sudėtį, bet ji tikrai nežavi. O ir kam pirkti, jei galite pasigaminti užtepėlę pagal savo skonį? Užtenka sudėti ingredientus maisto smulkintuvan, palaukti porą sekundžių ir skanus skanėstas yra paruoštas. Mes užtepėles gaminame iš daržovių, mėsos, paukštienos, grybų. Tokiu būdu dažnai galima sunaudoti tai, kas liko po vakarykštės vakarienės. O mėgstamiausias išbandytas užtepėlės receptas – šįkart užtepėlė iš krabų lazdelių.
Jei neturite elektrinio maisto smulkintuvo, nenusiminkite. Užtepėlę galite paruošti ir naudojant pjaustyklę, sutrinti viską šakute ar kitaip susmulkinti. Ingredientus smulkiai sutarkuokite, tada papildomai sutrinkite šakute ir gausite puikiausios konsistencijos užtepėlę. Jūs galite pasigaminti sūrio ir krabų lazdelių užtepėlę kai turėsite laisvo laiko, o kai jo truks – šaldytuve rasite jau paruoštą užkandį.
Ingredientai:
- 200 g krabų lazdelių
- 100 g sviesto
- 150 g olandiško sūrio
- žalumynai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1.Kambario temperatūroje atitirpinkite krabų lazdeles ir sviestą. Susmulkinkite juos maisto smulkintuve (ar sutarkuokite ranka).
2.Supjaustykite sūrį kubeliais ir suberkite į smulkintuvą (jei gaminate be jo, sūrį tiesiog sutarkuokite). Viską dar kartą susmulkinkite iki norimos konsistencijos. Galite maišyti trumpiau, kad liktų daugiau tekstūros.
3.Susmulkinkite žoleles ir suberkite į smulkintuvą. Galite įmaišyti jas ranka arba dar papildomai susmulkinti, jei nenorite, kad jos suteiktų užtepėlei papildomos tekstūros.
Į krabų lazdelių užtepėlę galite įdėti įvairių priedų pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite ją pagardinti virtu kiaušiniu, česnaku. Olandišką sūrį galite keisti kitu savo mėgstamu sūriu (pvz., čederiu) ar tiesiog sunaudoti kelių sūrių likučius, turimus šaldytuve. Prieš naudodami įsitikinkite, kad sūris tikrai nepasenęs ir yra tinkamas valgyti.
Norėdami atrasti geriausią skonį – drąsiai eksperimentuokite!