Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kepti baklažanai. Ypatingai skanus užkandis

Baklažanai yra vasaros-rudens daržovė, kurioje yra daug naudingųjų medžiagų. Juose yra skaidulų, tirpių cukrų, pektino, baltymų, kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio, natrio, vitaminų C, B1, B2, B5, PP.

Tinkamai paruošti baklažanai džiugins savo skoniu ir išvaizda. Vienas iš tokių gaminimo variantų yra šiandien pateiktas receptas.

baklažanai

Keptuvėje kepti baklažanai

Jums reikės:

  • 3 baklažanų
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto džiovintų grybų
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Baklažanus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.

baklažanai

Kiaušinius išplakite su druska ir užpilkite ant jau supjaustytų baklažanų. Išmaišykite ir palikite 2 valandoms.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

baklažanai

Keptuvėje įkaitinkite naują aliejų ir jame apkepkite kiaušiniuose išmirkytus baklažanus. Kiek kepti baklažanus? Kepkite iš visų pusių, kol jie gražiai apkeps.

Iškepusius baklažanus vėl sudėkite į keptuvę, suberkite pakepintus svogūnus ir prieskonius. Ir dar tris minutes kepinkite daržoves po dangčiu. Skanus baklažanų užkandis paruoštas.

baklažanai

Tokie baklažanai gali būti patiekti kaip atskiras užkandis arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---