Nekantrauju, kol pasirodys namuose užaugintos paprikos. Šią sultingą daržovę mielai dedu į salotas ir ruošiu jas žiemai. O sezono metu ant mūsų pietų stalo visada atsiranda skanus užkandis. Ir paruošti jį taip paprasta, kaip nulupti kriaušes.
Viskas, ko jums reikia, yra užpildyti saldžiąsias paprikas pikantišku įdaru. Patogumo dėlei supjaustau jas griežinėliais ir gražiai išdėliojau ant lėkštės. Subtilus sūrio ir kiaušinių įdaras puikiai papildo traškius daržovių gabalėlius. Su tokiu užkandžiu galite išsiversti be salotų.
Jums reikės:
- Saldžiųjų paprikų 3 vnt.
- Kiaušinių 5 vnt.
- Kietojo sūrio 200 g
- Krapų pagal skonį
- Majonezo 5 šaukštų
- Česnakų 2-3 skiltelių
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir sutarkuokite rupia tarka. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su kiaušiniais.
Į įdarą įberkite smulkintų krapų, malto česnako, majonezo, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Perpjaukite dideles paprikas per pusę, pašalinkite sėklas ir pertvaras. Daržovių puseles iki viršaus užpildykite įdaru.
Pirmiausia perpjaukite ruošinius per pusę, o tada vėl padalinkite kiekvieną gabalėlį per pusę. Išdėliokite užkandį ant lėkštės.