Meksikos virtuvė garsėja savo įvairove, nes joje susimaišo tiek vietinių tautų, tiek užkariautojų iš Europos, daugiausia ispanų, kulinariniai šedevrai.
Nenuostabu, kad meksikietiška virtuvė netgi buvo įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Pietų Amerikos žemynas džiaugiasi šiuo maistu, o patys meksikiečiai užtikrintai pareiškia, kad kuo aštresnis maistas, tuo geriau.
Šiandien siūlome geriau pažinti šią virtuvę ir sužinoti, kaip gaminama gvakamolė, kuri Lotynų Amerikoje yra tokia pat populiari kaip mūsų šalyje majonezas. Su šiuo padažu daržovės, vištienos patiekalai ar liesa mėsa tikrai atsiskleis naujomis spalvomis.
Tradicinė gvakamolė
Jums reikės:
- 0,5 ryšulėlio šviežios kalendros
- 2 skiltelių česnako
- 1 pomidoro
- 0,5 svogūno
- 5 avokadų
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- 0,5 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Česnaką išspauskite. Įberkite druskos ir viską sumaišykite šakute.
Smulkiai supjaustykite pomidorą, kalendrą ir svogūną.
Perpjaukite avokadus ir pašalinkite kaulus.
Avokado minkštimą sutrinkite iki vientisos masės.
Įmaišykite anksčiau susmulkintus ingredientus.
Apšlakstykite citrinos sultimis (galite naudoti žaliąsias citrinas). Dar kartą sumaišykite.
Gvakamolė paruošta. Patiekite ją ant stalo kuo greičiau. Skanaus!
Gvakamolės padažo receptas yra labai paprastas ir vos per porą minučių galite paruošti egzotišką užkandį, kuris leis pajusti meksikietišką virtuvę. Be to, šis tirštas padažas gali būti patiekiamas su traškučiais ar net duona.